Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

'il Quar' sziklaút a Val d'Uina völgyben

#Túra    

A svájci Engadin völgyből indul az Uina völgy (Val d'Uina). A felső végén, 2100 m magasban található ez a fantasztikus út, amit a XIX sz. végén vájtak a sziklaszorosba.

Chur

#Városok    

Chur a vasút és az Alpok városa. A festői belvárossal büszkélkedő, több mint ötezer éves múltra visszatekintő Chur Svájc legrégibb települése. Chur egy varázslatos hegyvidék kellős közepén fekszik. Innen indulnak a világhírű Bernina és Glacier Express panorámavasutak felejthetetlen szépségű útvonalai.

Crap Sogn Gion

#Hegy és csúcs    

A Crap Sogn Gion 2.228 m magas hegycsúcson van a LAAX síterületre felmenő kabinos felvonók hegyállomása.

Davos Klosters

#Városok    

Davos, Európa legmagasabban fekvő és a kisvárosok legvonzóbb tulajdonságaival rendelkező városa, és Klosters, a falusias hangulatú üdülőhelyiség, közös nevezője az őket körülvevő érintetlen hegyvidék és természeti környezet, valamint a rendelkezésre álló számos sportolási lehetőség.

Davos: Európa legnagyobb természetes jégpályája

#Advent és karácsony    

Davosi-tónál, Davos a jeges sportok központja, ahol a jéghokisok, műkorcsolyázók, gyorskorcsolyások, curlingesek és bajor curlingesek számára egy 18 ezer négyzetméter alapterületű, Európában a legnagyobbnak számító természetes jégpálya, egy fedetlen műjégpálya és egy jégstadion áll rendelkezésre.

Hangulatos advent és családbarát síterep Chur „házi hegyén”

#Advent és karácsony    

Chur impozáns alpesi környezetben elhelyezkedő, ünnepi fényárba burkolózó óvárosa csodálatos hangulatot áraszt advent idején, amelyhez nagymértékben hozzájárulnak karácsonyi, illetve vásáradventi vásár is.

Julier-hágó

#Alpesi út     #Hegy és csúcs    

A 2284 m magasban fekvő hágó magasságában fut a Rajna és a Duna közötti európai vízválasztóvonal.

Müstairi Szent János benedekrendi apácakolostor

#Templom és kolostor     #Világörökség    

A müstairi Szent János benedekrendi apácakolostor a karoling korszakból származó templomfreskói okán világörökségi nyilvántartásba vett kolostoregyüttes.

Rajna szurdok a svájci Grand Canyon

#Rajna     #Szurdok    

A Rheinschlucht Reichenau és Ilanz között fekszik.

Rhätische Bahn a Világörökség része

#Vasút     #Világörökség    

A svájci Rhätische Bahn vasúttársaság Thusis és Tirano közötti Albula és Bernina útvonalai 2008 óta az UNESCO Világörökség részét képezik. A Rhätische Bahn a világ harmadik olyan vasútja, amely elnyerte ezt a rangot.

Samnaun

#Városok    

Samnaun Svájc egyetlen vámmentes területe, ezért a Dreiländereck (Hármashatár) közepén található hegyi falu évről évre jobban hasonlít New York-ra – legalábbis ami a karácsony előtti bevásárlókörutakat illeti.

Splügen-pass

#Alpesi út    

A 38 km hosszú Splügen-hágó 2113 méter magasságban a svájci graubündeni Rheinwaldban levő Splügent (1457 m) és az olasz Sondrio megyében lévő Chiavennát (325 m), köti össze, illetve az utóbbin át a Comói-tóval. A hágó egyúttal Svájc és Olaszország közötti államhatár is.

Trutg dil Flem

#Túra    

A túraút 2014-ben az év túraútja volt Európában.

Túra a Rajna forrásához

#Rajna     #Túra    

Túra a Rajna forrásához.

Régióválasztó