» Horvátország

» Horvátország » Krapina-Zagorje


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 13. században kisebb erődként épült épület a 19. században nyerte el végleges formáját, amikor akkori tulajdonosa, Draskovich György gróf neogótikus stílusú kastéllyá alakítja át, melyet egy romantikus tájpark és mesterséges tavacska övez. Ez Horvátország egyik legszebb és leglátogatottabb kastélya, melyet évente mint egy 65 000-en keresnek fel.


A kiemelt építészeti értéket képviselő, reprezentatív módon berendezett kastély, melynek falait a vadász- a báli-, valamint a korabeli bécsi, pesti és párizsi értelmiségi köröket akkoriban felvillanyozó további témákat bemutató faliképek díszítik, az akkori nemesi élet titkait fedi fel előttünk. 

A kastély múzeumi kiállítóhelyként négy szintre és több belső egységre van felosztva, úgy mint lovag- és vadászterem, zeneszalon, könyvtár, Erdődy Julianna festőművész műterme, valamint konyha, fegyverraktár és tömlöc. A fennmaradt bútorok, festmények és használati tárgyak értékes darabjai mellett, melyek mindegyike saját történetét meséli el, különösen érdekes és értékes a Draskovich család katonai múltját szemléltető fegyvergyűjtemény, amely a 15-19. századból származó mint egy 300 darab hideg- és tűzfegyvert vonultat fel.

A kis tó körül vezető sétányok egyedülálló sétálóhellyé, s egyben kétségtelenül a tágabb környék egyik legszebb tájképéve teszik ezt a helyet. A díszparkban található Szt. Kereszt-kápolna napjainkban a népszerű trakošćani esküvőkhöz szolgál romantikus helyszínként.

Tartomány:Krapina-Zagorje
Cím:Trakošćan
GPS: 46° 15′ 32.51304″, 15° 56′ 48.49044″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward