Alsó-Ausztria: Új attrakciók a magyarok által is kedvelt kirándulóhelyen

2023. június 5.

print Hetedhétország.hu

Alsó-Ausztria: Új attrakciók a magyarok által is kedvelt kirándulóhelyen

Kincses térkép vezeti a látogatókat az elágazó állatösvények labirintusába, a varázslatos sárkányhelyre, a magas denevérhegyre és a mély barlangokba.





A Hohe Wand Natúrpark idén új arculatot kapott. A hangsúly a természetre és a történelemre helyeződik, amelyet a vendégek felfedezhetnek. Az újratervezés a kincskereséstől kezdve az óriáskönyvekkel ellátott kincsvadászaton át a rekordot döntögető moziig terjed.

Hohe Wand Neueröffung Schatz

Kincses térkép vezeti a látogatókat az elágazó állatösvények labirintusába, a varázslatos sárkányhelyre, a magas denevérhegyre és a mély barlangokba. Pillangópadokon, óriástojásokban és erdei fészkekben bújhatunk állatszerepekbe, vagy rajzolhatunk igazi szénnel a magas képfalakra.

Ugyanakkor a látogatók megismerkedhet az olyan hagyományos mesterségekkel is, mint a szurok és a mészégetés, vagy a Hohe Wand állati lakóival való tiszteletteljes bánásmóddal. Az újratervezés célja, hogy a vendégek a természet részeként éljék meg magukat, mondják.

A natúrpark célja "a természet védelme azáltal, hogy mesél a természet kincseiről és ismereteket közvetít" - mondja Selma Karnitsch munkatárs.

A Hohe Wald szélén lévő tisztáson egy másik új attrakciót is találunk. Természetes anyagokból épített két túlméretezett kőszálibika őrzi kincsét - a kőszálibika mozit, amely betekintést nyújt a természetvédelmi park történetébe és történeteibe. A mindössze hét ülőhelyével egyrészt valószínűleg a világ egyik legkisebb mozija, másrészt az egyik legmagasabb (1100 méteres tengerszint feletti magasságban).

2023. január 1-én eltörölték az útdíjat, amelyet addig a kirándulóknak kellett fizetniük a természetvédelmi parkba vezető úton.

Január 1-je óta bárki, aki a kalandparkba szeretne menni, személyesen a natúrparki központban, a helyszínen lévő jegyautomatánál vagy online vásárolhatja meg a jegyet.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play