Különös módon küzdenek a szelfiző turisták ellen Hallstattban - fotó

2023. május 15.

print Hetedhétország.hu

Különös módon küzdenek a szelfiző turisták ellen Hallstattban - fotó

Az olyan táblákat, mint például a "Kérjük, maradjanak csendben", eddig figyelmen kívül hagyták a turisták.





A szelfiket ellehetetlenítő paravánnal próbál küzdeni az ausztriai Hallstatt vezetése az idilli városkát elözönlő turisták ellen.

A múlt héten próbaképpen felállítottak egy magas fakerítést, amely részben elzárja a kilátást az alpesi tájra – jelentette hétfőn az Oberösterreichische Nachrichten című regionális lap.

A hétvégén próbaképpen felállított, fából készült paraván vitákat váltott ki Hallstattban. Az Oberösterreichische Nachrichten beszámolója szerint valójában a helyieket hivatott megvédeni a szelfiző turisták zajától.

Az Im Römischen nevű városrészben, ahol világhírű panoráma nyílik a tóra és a partján épült festői szépségű településre, számos turista tolong mobiltelefonokkal és fényképezőgépekkel. A hangoskodás viszont zavarja a helybéli lakosok nyugalmát.

Az olyan táblákat, mint például a "Kérjük, maradjanak csendben", eddig figyelmen kívül hagyták a turisták. Ezért az önkormányzat most lépéseket tett.

Alexander Scheutz polgármester szerint a problémán csak az segítene, ha „a fotópont megszűnne fotópont lenni”. Mint mondta, ennek megfelelően próbát tettek a kilátást gátló akadállyal.

Az elképzelés szerint a végleges paraván hosszabb lenne, de minden második léc hiányozna belőle, így megmaradna a kilátás, a szelfizők azonban nem tudnának jó felvételeket készíteni.

Mindazonáltal vajmi kevés az esélye annak, hogy a kilátásgátló a helyén marad. A 750 fős település lakóinak zöme ugyanis nem támogatja a paraván felhúzását.

"A következő, júniusi önkormányzati ülésen újra megvitatjuk a kérdést" - mondja a polgármester. A kilátás tehát továbbra is akadálytalan marad - ami azonban ismét zajjal jár.

(Címlapfotó: Hallstatt (c) Österreich Werbung/Muhamad AbuShakra)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play