Görögország újabb rekordszezon előtt áll - tippek a tömeg elkerülésére

2023. április 25.

print Hetedhétország.hu

Görögország újabb rekordszezon előtt áll - tippek a tömeg elkerülésére

Igyekeznek Görögország háromezer szigetére küldeni a turistákat.





A német utazásszervezők szerint Görögország újabb rekordszezon előtt áll. Arra számítanak, hogy a 2023-as szezonban "további 20 százalékkal meghaladják" az előző évi erős eredményeket.

Az évről évre tartó foglalási rekordok felvetik a félelmet, hogy Görögország a tömegturizmusban való fuldoklás veszélyével fenyeget. Ezt a veszélyt a görög turisztikai szakemberek is felismerték.

"Görögország igyekszik kevésbé ismert szigetekre vagy olyan szárazföldi célpontokra csábítani a nyaralókat, amelyek nem túlzsúfoltak"

- mondta Nikoleta Lekanidi, a Görög Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal vezetője.

Az országnak 3000 szigete van, amelyek közül több mint 100 lakott. Néhányat közülük még mindig bennfentes tippnek tartanak a turisták, például Hidrát, Szepszeszt, Kefalóniát, Ithakát, Poroszt és a "Mama Mia" szigetét, Szkopeloszt.

Még ha a turisztikai infrastruktúra - kompjáratok, kis regionális repülőterek, elegendő szálláshely - megfelelne is a feladatnak, a turistaáradat átirányítása évekbe telne. Dimitrisz Fragakisz, a görög nemzeti idegenforgalmi szervezet, az EOT főtitkára négy évvel ezelőtti hivatalba lépése óta tárgyalásokat folytat az utazásszervezőkkel és a szolgáltatókkal. A megoldást a szezon meghosszabbításában és a téli turizmusban látják.

Az EOT reményeket fűz a "Görögországnak tél van" kampányhoz is, amely szintén a szezon kiegyenlítését és ezáltal a nyaralók áramlásának jobb elosztását szolgálja. Az elképzelés célja az ország 24 síparadicsomának újjáélesztése és a városi turizmus népszerűsítése az enyhe téli éghajlaton.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play