Erőművek Éjszakája: Idén 70 erőmű és fűtőmű látogatható

2022. október 14.

print MTI/Hetedhétország.hu

Erőművek Éjszakája: Idén 70 erőmű és fűtőmű látogatható

Az Erőművek Éjszakája nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól.Országszerte 70 helyszínen látogathatók az erőművek az idei Erőművek Éjszakáján, október 28-án, amelyre rekordszámú, csaknem hatezer látogatót várnak a szervezők.

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényének célja, hogy a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet a tudatos erőforrás felhasználásra a környezet védelme érdekében. 

Idén is szorosan kapcsolódik egymáshoz a Távhőszolgáltatás Napja és az Erőművek Éjszakája. A rendezvény célja a távhőszolgáltatás ismertségének, elterjedtségének növelése. Az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások szerepe hangsúlyosan szerepel az idei programban.

Alpiq Csepeli Erőműben idén a látogatókat számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várják.

A harmadik Erőművek Éjszakája idén új helyszínekkel bővül: az erőművek és a fűtőművek mellett megnyitnak a víziközmű-szolgáltatók és a hulladékgazdálkodók telephelyei is.

A rendezvényre tavaly háromezren látogattak el, a szervezők idén ennek duplájával számolnak. 

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes helyszínekre október 13-tól lehet regisztrálni a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon.

(Címlapfotó: Az MVM Balance Zrt. Észak-budai Kogenerációs Fűtőerőműve. MTI/Bruzák Noémi)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play