Kellemetlen meglepetés érte az ÖBB Nightjet Bécsből Amszterdamba tartó járatának utasait

2022. október 12.

print Hetedhétország.hu

Kellemetlen meglepetés érte az ÖBB Nightjet Bécsből Amszterdamba tartó járatának utasait

Ágyi poloskák támadtak az ÖBB éjszakai vonatán.





Kedd este a Bécsből Amszterdamba tartó éjszakai vonat már négy órája haladt, amikor egy utas riasztást adott le. Az ágyneműjében poloskákat találtak.

A vonatot ezután megállították, és az utasokat tájékoztatták a poloskafertőzésről. Az egész kocsi érintett volt, ezért az utasoknak át kellett ülniük más fekvőhelyekre. Ekkor a poggyászok és a ruhák már bogarakkal voltak fertőzöttek - mondta egy utas.

Az ÖBB megerősítette az esetet a help.ORF.at-nak. "Azonnal reagáltunk, és az érintett utasokat más kocsikra osztottuk szét" - mondta Bernhard Rieder, az ÖBB szóvivője. Az érintett fekvőhelyes kocsit lezárták az utasok elől, és alaposan megtisztították.

"A rovarok a fedélzeten nagyon ritkák, és általában észrevétlenül kerülnek a fedélzetre a poggyászok által" - mondta Rieder. A vonatkocsikat rendszeresen és alaposan tisztítják, ha rovarfertőzést észlelnek, a kocsit azonnal leállítják és ellenőrzik.

Az ÖBB visszatéríti a viteldíjat az érintett utasoknak, a további kompenzációról eseti alapon döntenek.

Mi a teendő poloskafertőzés esetén?

Az ágyi poloskák az egyik legkellemetlenebb utazási szuvenír: ha a paraziták már elterjedtek, gyorsan kell reagálni. Hazatérés után tegye a csomagjait a zuhanyzóba vagy a fürdőkádba, és mossa ki a ruháit legalább 60 Celsius-fokos hőmérsékleten. Magukat a bőröndöket ki kell porszívózni, és a porzsákot azonnal el kell dobni.

Ha van kert vagy erkély, akkor a csomagokat az évszaktól függően a tűző napra vagy a fagyba is elhelyezheti. Ha a hőmérséklet meghaladja a 60 Celsius-fokot, az állatok elpusztulnak. Ha odakint hideg van, az állatok nem szaporodnak tovább. Ha a hőmérséklet éjjel-nappal kilenc Celsius-fok alatt van, a poloskák abbahagyják az evést és elpusztulnak.

(Címlapfotó: ÖBB Nightjet (c) Österreich Werbung/ÖBB Personenverkehr AG/Harald Eisenberger)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play