Graz keringőrekordra készül - bárki csatlakozhat

2022. szeptember 7.

print Hetedhétország.hu

Graz keringőrekordra készül - bárki csatlakozhat

A város arra készül, hogy megdöntse a világ legnagyobb keringőjének világrekordját, és ehhez mindenkit várnak, hogy csatlakozzon hozzá.Szeptember 18-án, a grazi Aufsteirern fesztiválon a helyi tánciskolák megpróbálják megdönteni a legtöbb keringőt táncoló párok rekordját.

A Stájerországban működő tánciskolák szervezték az eseményt, és a rekord megdöntéséhez legalább 1600 táncos párra van szükségük.

Az eseményt a "Let's go Graz", a város sportkezdeményezése is támogatja. Kurt Hohensinner sportért felelős városi tanácsnok szerint Graz tökéletes helyszín egy új világrekord megkísérlésére. A város ugyanis 11 tánciskolával és 3 táncklubbal büszkélkedhet, több mint 900 résztvevő taggal.

Az eseményen bárki részt vehet, és az embereknek nem kell lelkes keringőtáncosnak lenniük. Az öltözködésre vonatkozóan sincs különösebb előírás, bár a szervezők szerint, ha az emberek a hagyományos osztrák stílusban öltöznek, azt nagyon szívesen fogadják.

Ezenkívül, bár ez nem feltétlenül szükséges, arra kérik az embereket, hogy regisztrálják a részvételüket Graz város honlapján. Ezáltal sokkal gyorsabbá válna a számlálás folyamata. Ott az emberek két online táncoktatót is találnak majd, ha kedvük támadna felfrissíteni a keringőtudásukat, vagy ízelítőt kapnának az eseményből.

A hatóságok többek között azért bíznak abban, hogy sikerül megdönteni a világrekordot, mert az eseményre az Aufsteirern Fesztivál - Ausztria legnagyobb népünnepélye - idején kerül sor.

Bár a fesztivál az elmúlt években a COVID-19 miatt jóval kevesebb embert vonzott, 2019-ben mintegy 130 000 vendéget hozott Grazba, és ezzel az egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvény. Emellett az összes stájerországi népművészeti egyesület támogatja, így valószínűleg az egész tartomány részt vesz a táncban.

Az olaszországi Trieszt tartja a jelenlegi keringő látogatottsági rekordot, ahol 1598 pár táncolt. Grazban azonban élőzene is lesz, amely mindenkit a megfelelő hangulatba hoz. Ahogy Claudia Eichler, az Eichler tánciskola munkatársa egy nyilatkozatban fogalmazott: "Csak gyertek és csatlakozzatok!"

(Címlapfotó: Aufsteirern.(c) Österreich Werbung/Graz Tourismus/Hans Wiesenhofer)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play