Pórul jártak a medencetulajdonosok Franciaországban - erre nem számítottak

2022. augusztus 30.

print MTI/Hetedhétország.hu

Pórul jártak a medencetulajdonosok Franciaországban - erre nem számítottak

Tízezrével azonosította a francia adóhatóság az eltitkolt úszómedencéket.





Húszezer eltitkolt úszómedencét fedezett fel a francia adóhatóság mesterséges intelligenciával.

Mint arról a BFMTV francia hírtelevízió is beszámolt, az adóhatóság kilenc ügyosztályán futtaták le a Google és a Capgemini által kifejlesztett rendszert, egybevetve a légifelvételek adatait a különféle földtulajdonokról rendelkezésre álló adatokkal.

Franciaországban azon telkek után, amelyeken úszómedence is található, magasabb adót kell befizetni.

Többek között ez lehet az oka annak, hogy a jelenleg felmért - egyelőre nem országos szintű - adatok szerint az úszómedencék legalább 6 százalékát nem jelentették be azok tulajdonosai.

Franciaországban 2020-ban több mint 3,2 millió úszómedence volt magánszemélyek ingatlanai területén egy statisztikai szakportál adatai szerint. Mivel a Covid-19 járvány idején egyre több munkavállaló dolgozott otthonról, a medencetelepítések száma még tovább nőtt.

A jelenlegi felmérések az ország délkeleti részében készültek, így többek között a többnyire jómódúnak nevezhető, igen magas telekárakkal rendelkező Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône és Haute -Savoie, valamint Vendée megyékben "kukkantottak be" a gyanútlan tulajdonosok telkeire.

Az adóhivatal e területeken 20 356 be nem jelentett úszómedencét fedezett fel; a kilenc franciaországi megyében végzett felmérés nyomán 10 millió euró értékben küldtek ki számlákat a feledékeny tulajdonosoknak.

A most kikísérletezett rendszert az egész országra kiterjesztik.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play