Spanyolország így spórol az energiával - a nyaralókat is érinti

2022. augusztus 2.

print Hetedhétország.hu

Spanyolország így spórol az energiával - a nyaralókat is érinti

Az intézkedések 2023. november 1-ig maradnak hatályban.





A spanyol kormány "sürgős intézkedéseket" fogadott el az energiatakarékosság és a hatékonyabb energiafelhasználás érdekében az Ukrajna elleni orosz háború miatt.

A jövőben minden középület, valamint az áruházak, mozik, munkahelyek, szállodák, pályaudvarok és repülőterek helyiségeit nyáron legalább 27 fokra hűthetik, télen pedig legfeljebb 19 fokra fűthetők.

Teresa Ribera, az ökológiai változásokért felelős miniszter szerint a királyi rendelet intézkedéseit legkésőbb a Hivatalos Közlönyben való közzétételt követő egyhetes "alkalmazkodási időszak" után végre kell hajtani. Ez az első intézkedéscsomag, amelyre "kritikus helyzetben" van szükség, 2023. november 1-jéig maradnak hatályban. 

"Európának szüksége van Spanyolország segítségére. Itt az ideje a szolidaritásnak" - hangsúlyozta a baloldali kormány minisztere.

Az automatikus rendszerrel rendelkező üzleteknek és vállalkozásoknak - amelyeket szeptember 30-ig kell felszerelniük - többek között zárva kell tartaniuk az ajtókat, hogy az évszaktól függően megakadályozzák a meleg vagy hideg levegő távozását. A használaton kívüli irodák, kirakatok és műemlékek világítását szintén le kell kapcsolni 22 óra után. Egyes épületek energiahatékonysági felülvizsgálatát elő kell terjeszteni. Ribera felszólította a magánszektort, hogy növelje az otthoni munkavégzést.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play