Bécsben Klimt műveit eddig soha nem látott módon mutatják be

2022. március 22.

print Hetedhétország.hu

Bécsben Klimt műveit eddig soha nem látott módon mutatják be

Gustav Klimt születésének 160. évfordulója alkalmából művészete találkozik a legmodernebb technológiával.





A kiállítás egy igazi multimédiás látványosság: az osztrák művész festményei többszörösére nagyítva, bonyolult fényinstallációk és vetítések segítségével kelnek életre a bemutatótermek falain.

A kiállítás izgalmas információkat közvetít a világ leghíresebb és néha legdrágábban árult műalkotásainak hátteréről és keletkezéséről. Nemcsak Klimt több mint 200 művét mutatják be, hanem a virtuális felfedezőtúra az 1862-ben született művész élettörténetét, valamint festői és dekorációs munkásságát is ismerteti. A nagy építészeti műemlékek, amelyeken Klimt 35 éves koráig dolgozott, mechanikusan vagy holografikusan épülnek fel a látogatók szeme előtt.  

Klimt olyan alkotásai, mint az " Adele Bloch-Bauer I. arcképe" (más néven "Arany Adele"), a "Danaé", a "Judit és Holofernész", a "Beethoven-fríz", amely annak idején valóságos botrányt kavart a képzőművészetben, és természetesen "A csók" című remekműve teljesen új perspektívából ismerhetők meg. A néző a festmények közepén találja magát, a táj részévé válik, elmerül a fényben és a hangban, a műalkotások kölcsönhatásba lépnek vele. 

Ez a vadonatúj, interaktív művészeti élmény eddig több mint 300.000 látogatót hozott lázba Barcelonában, Brüsszelben, Los Angelesben, Madridban, és hamarosan Tel Avivban is látható lesz.


KIÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK:

"KLIMT - A magával ragadó élmény"

2022.04.2.-09.04.

MARX HALLE, Karl-Farkas-Gasse 19, 1030 Bécs

 

(Fotók: David Ruano Footgrafia /COFO Entertainment)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play