Bázel 40 múzeuma idén is izgalmas kiállításokkal nyűgöz le

2022. február 15.

print Hetedhétország.hu

Bázel 40 múzeuma idén is izgalmas kiállításokkal nyűgöz le

Közel 40 múzeum világhírű kiállításokkal - 2022-ben ismét számos kiállítás nyűgözi le a Rajna-kanyarban fekvő város látogatóit.





Bázel nemcsak egy izgalmas kontrasztokkal teli város, hanem Svájc kulturális fővárosának tartják.

1661 óta itt található a legrégebbi közgyűjtemény, a város világhírű múzeumaival és színvonalas rendezvényeivel a művészeti világ fellegvárává vált.

Közel 40 múzeum világhírű kiállításokkal - ez Svájcban egyedülálló, és nemzetközi viszonylatban is elsőrangú. Különböző tematikus területeikkel minden ízlésnek kínálnak valamit, és néhányuk még történelmet is írt.

  • A Fondation Beyeler Svájc leglátogatottabb művészeti múzeuma, amely a modern és kortárs művészet első osztályú kiállításaival örvendezteti meg a látogatókat.
  • A Museum Tinguely a svájci művész, Jean Tinguely leghíresebb alkotásainak ad otthont.
  • A világ legrégebbi nyilvános művészeti gyűjteményében, a Kunstmuseum Baselben pedig Holbeintől Picassóig terjedő műveket, valamint szenzációs különleges kiállításokat csodálhatunk meg.

2022-ben ismét számos kiállítás fogja lenyűgözni a Rajna-kanyarban fekvő város látogatóit.

Az első és legfontosabb a "Mondrian" című különleges kiállítás, amely 2022. június 5-től október 9-ig lesz látható a Fondation Beyelerben. A művész 150. születésnapja alkalmából a Fondation Beyeler átfogó kiállítást szentel Piet Mondrian holland festőnek. Az avantgárd mozgalom egyik legfontosabb művészeként döntő hatással volt a festészetnek az absztrakcióig tartó fejlődésére.

A bázeli Kunstmuseum 2022. június 11. és szeptember 25. között mutatja be a "Picasso - El Greco" című kiállítást, amely Pablo Picasso (1881-1973) és a krétai születésű Doménikos Theotokópoulos, ismertebb nevén El Greco (1541-1614) régi mesterrel való szembenézését állítja a középpontba. A két művész remekműveinek mintegy 40 egymás mellé helyezett alkotása követi nyomon ezt a párbeszédet, amely a művészettörténet egyik legizgalmasabbja.

A Museum Tinguely 2022. szeptember 14-től 2023. január 8-ig mutatja be a "Territories of Waste - On the Return of the Repressed" című tárlatot. A csoportos kiállítás a kortárs művészet pozícióira fókuszál, és arra kérdez rá, hogy a maradékkal való szembenézés milyen területeken nyilvánul meg napjainkban, így egyúttal új szemmel tekint vissza a 20. század második felének művészetére.

(Nyitókép: Basel (c) tourismuspresse/Basel Tourismus)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play