Korizás koronavírus idején: indul a Bécsi Jégálom

2022. január 18.

print Hetedhétország.hu

Korizás koronavírus idején: indul a Bécsi Jégálom

Idén újra óriási területen nyit meg a világ egyik legnagyobb szabadtéri jégpályája, a Bécsi Jégálom.





A világjárvány tavaly a Bécsi Jégálomnak sem kedvezett. A szigorú intézkedések miatt ugyanis csak kisebb területen és kevesebb vendéggel nyithatta meg kapuit az osztrák főváros legszebb ideiglenes korcsolyapályája.

Idén újra mertek nagyot álmodni a szervezők: 9.500 négyzetméteres összterületével a 26 évvel ezelőtti kezdetekhez képest már csaknem ötszörösére növekedett a bécsiek kedvenc téli sportpályája.

Nemcsak a pálya hosszát növelték meg, de nagyobb lett a Sky Rink Jégterasz is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a romantikus fényáradatban úszó korcsolyapályákra és a Városháza Parkban kacskaringózó jégösvényre is.

Bár az osztrák főváros különösen szigorú intézkedésekkel próbálja visszaszorítani a járvány ötödik hullámát, Bécs polgármestere éppen a járvány okozta nehézségek miatt tartja fontosnak a Bécsi Jégálom megnyitását.

„Az intézkedések szigorú betartása mellett egy olyan szabadtéri élményt adhatunk a bécsieknek, ami mind a fizikai, mind a mentális egészségük javára szolgál” - nyilatkozta Michael Ludwig.

A járvány elleni védekezés egyik fontos lépéseként a korcsolyapályára idén először egy egyszeri regisztrációra is szükség van. A kígyózó sorok elkerülésének érdekében jegyvásárlásra és regisztrációra már online is van lehetőség. Ezután sorbanállás helyett csak az oltási illetve védettségi igazolást kell felmutatni és már indulhat is a korizás. Bár közvetlenül a jégpályán szabadon korcsolyázhatnak a látogatók, a Jégálom összes többi területén 6 éves kortól kötelező az FFP2-es maszk viselése.

Összesen négy korcsolyapálya és a romantikus jégösvény várja a kezdő és haladó korizókat a Rathausplatzon 10 és 22 óra között. A kezdő korcsolyázók külön gyakorlópályán tanulhatják meg a téli sport csínját-bínját. A 8,50 eurós belépőjegy (online 7,65 euró) négy órára érvényes, a nyitvatartás utolsó fél órájára pedig már nem kell jegyet venni. A bécsi óvodák és iskolák pedig tanítási napokon, 10-16 óráig ingyen használhatják a Wiener Eistraum pályáját.

Bécs legnagyobb ideiglenes jégpályája idén is környezetbarát módon valósul meg: a tudatos hulladékkezelésnek köszönhetően a szezon végén lebontott jégpálya 95 százalékát a következő évben is fel tudják használni. A gasztronómiai standok pedig újrahasznosítható edényekben és evőeszközökkel tálalják bio minőségű élelmiszerekből készült ételeiket, legyen szó kiadós lencselevesről, bécsi virsliről vagy éppen a vegán kínálatról.

A világ egyik legnagyobb és legszebb ideiglenes korcsolyapályája 2022. január 19. és március 6. között várja a látogatókat.

(Cínlapfotó: Stadtwienmarketing/David Bohmann)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play