Brüsszelben idén megtartják a karácsonyi vásárt

2021. október 20.

print MTI

Brüsszelben idén megtartják a karácsonyi vásárt

A Brüsszel történelmi belvárosának utcáin rendezett, külföldről is látogatókat vonzó, hagyományos karácsonyi vásár november 26-án nyitja meg kapuit.





A koronavírus-járvány jelentősen romló adatai ellenére kinyit idén a nagy tömegeket vonzó karácsonyi vásár Brüsszel belvárosában - jelentette a helyi média szerdán.

Delphine Houba, a belga főváros vezetésének tanácsosa újságíróknak elmondta, hogy a Brüsszel történelmi belvárosának utcáin rendezett, külföldről is látogatókat vonzó, hagyományos karácsonyi vásár november 26-án nyitja meg kapuit, és január másodikáig látogatható.

Az esemény megtartása mind a kereskedelem, mind a turizmus szempontjából fontos, a vásárhoz kapcsolódó, főként zenés programok előkészületei már folyamatban vannak - közölte a tanácsos.

Az új típusú koronavírus okozta járvány miatt a brüsszeli karácsonyi vásárt tavaly, megkezdése előtt kevesebb mint négy héttel, törölték. A belga karácsonyi rendezvények sorába illeszkedő, hagyományos vásár 2019-ben több mint hárommillió látogatót vonzott.

Az illetékes belga közegészségügyi hatóság szerdai tájékoztatása szerint az elmúlt hétnapos időszakban azonosított új koronavírusos fertőzések száma jelentősen megugrott: meghaladta a napi háromezret.  Az átlagos napi fertőzésszám 3151, amely 50 százalékos növekedést jelent az előző hétnapos időszakhoz képest. Kórházba naponta több mint 80 beteget szállítanak, ez a mutató 41 százalékkal emelkedett. A belga kórházakban jelenleg ápolt fertőzöttek száma 24 százalékos emelkedés mellett megközelíti az ezret. Közülük 230 embert intenzív osztályon kezelnek, 14 százalékkal többet, mint egy hete. Naponta átlagosan 11 ember hal meg a vírusfertőzés szövődményeiben, 13 százalékkal többen, mint az előző hét napban.

Belgiumban naponta átlagosan 49 700 koronavírus-tesztet végeznek, 6,6 százalékos pozitivitási arány mellett. A vírus reprodukciós rátája, amely azt mutatja, hogy egy fertőzött hány másiknak adja tovább a fertőzést, meghaladta az 1,25-öt. A 100 ezer lakosra jutó új esetek száma 319.

A járvány kezdete óta Belgiumban 1 millió 292 ezer 887-en fertőződtek meg az új típusú koronavírussal és 25 797-en haltak meg a szövődményekben.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play