Karácsony Bécsben: Zöld utat kaptak az adventi vásárok

2021. október 9.

print Hetedhétország.hu

Karácsony Bécsben: Zöld utat kaptak az adventi vásárok

A karácsonyi vásárok látogatásának feltételei azonban még nem tisztázottak.

Megkezdődtek Bécsben a karácsonyi vásárok előkészületei. A hivatalokban folyamatosan zajlik a vásárok engedélyeztetése. A karácsonyi vásárok látogatásának feltételei azonban még nem tisztázottak - adta hírül az ORF.

Alexander Hengl a Bécsi Vásárhivatal szóvivője elmondta, hogy a kórházak intenzívosztályainak terheltségétől és az adott karácsonyi vásár méretétől függ majd, hogy milyen igazolást kérnek a látogatóktól. A jelenlegi előírások alapján csak kisebb vásárok kaphatnak működési engedélyt, a látogatókra pedig a 3-G-szabályok vonatkoznak (beoltott/geimpft, tesztelt/getestet, felgyógyult/genesen). 500 fős látogatói kapacitás felett a 2-G-szabály lép érvénybe (vagyis oltva vannak, vagy már átestek a koronavírus-fertőzésen).

Az ellenőrzések kivitelezhetőségének érdekében a karácsonyi vásárokat körbekerítik.

A hivatal információi szerint idén mintegy 20 karácsonyi vásár, csaknem 1.000 árussal várja majd az érdeklődőket Bécsben.

Tavaly minden vásár elmaradt. Akkor még az úgynevezett „bébielefánt-szabály“ volt érvényben és lehetetlen lett volna betartani a látogatóknak az egymástól való távolságtartást. Az idei karácsonyi vásárokra vonatkozó rendeletet az egészségügyi minisztérium várhatóan október közepén, a munkahelyekre és a téli turizmusra vonatkozó rendeletek ismertetésével egyidőben teszi közzé.

(Nyitókép: Adventmarkt Schloss Belevedere (c) Österreich Werbung/Harald Eisenberger)


Kapcsolódó hírek