Oltópont lett a bécsi Stephansdom

2021. augusztus 11.

print MTI/Hetedhétország.hu

Oltópont lett a bécsi Stephansdom

Már bécsiek által csak "Steffl"-nek nevezett, történelmi múltú székesegyházban is lehetőség lesz az oltás beadatására.

Bécs városa szerdán újabb oltópontot nyitott a koronavírus elleni oltás megkapására, ezúttal a Stephansdomban, azaz a Szent István-székesegyházban. A megnyitón jelen volt Christoph Schönborn bíboros és Michael Ludwig polgármester is.

v.l.n.r.: Dompfarrer Toni Faber, Bürgermeister Michael Ludwig, Kardinal Schönborn, Gesundheitsstadtrat Peter Hacker

Christoph Schönborn bíboros és Michael Ludwig polgármester 2021. 08. 11-én a bécsi Stephansdomban (c) C.Jobst/PID

Ludwig hangsúlyozta, hogy könnyen elérhető oltópontokat kínálnak a lakosságnak, ezért különösen örül, hogy csütörtöktől a főváros spirituális és kulturális központjában, a bécsiek által csak "Steffl"-nek nevezett, történelmi múltú székesegyházban is lehetőség lesz az oltás beadására.

Az oltóponton előzetes bejelentkezés nélkül csütörtöktől vasárnapig 10 és 21 óra között lehet kérni az oltást, és egyelőre augusztus 22-éig lesz üzemben. A 18 éven felülieknek a Johnson & Johnson, míg a 12-17 éves korosztálynak a BioNTech/Pfizer vakcinája áll rendelkezésre.

Bécs városa - az ingyenes tesztelés mellett - nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél több embert elérjenek az oltással: az oltópontokon kívül számos bevásárlóközpontban és az Austria Centerben is folyik az immunizálás, sőt, oltóbuszok, illetve egy, erre a célra kialakított kishajó a Dunán is járja a várost, előzetes bejelentkezés nélküli, könnyen elérhető oltást biztosítva ezzel a nagyközönségnek.

Ausztriában szerdán átlépte a tízmilliót az új típusú koronavírus ellen beadott oltások száma: eddig 5 364 105 ember kapta meg a vakcina első adagját, mindkettőt pedig 4 891 092-en. Ennek kapcsán Sebastian Kurz kancellár és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter közös közleményben köszönte meg az együttműködést azoknak, akik már megkapták az oltást, és újfent felhívták a lakosság - különösen a fiatalok - figyelmét az oltás fontosságára. Mindkét politikus hangsúlyozta, hogy a vakcina nemcsak önmagukat, hanem a társadalom többi tagját is védik a vírustól.

Az elmúlt 24 órában jelentősen megugrott az új megbetegedések száma: 902 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést. A járvány kezdete óta 665 035 pozitív esetet regisztráltak. Kórházban jelenleg 197 vírusfertőzött beteget ápolnak, intenzív kezelésre 48-an szorulnak. A koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe az elmúlt napon egy ember halt bele, a járvány halálos áldozatainak száma így 10 752-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 647 472.

(Címlapfotó: A bécsi Stephansdom 2021. 08.11-én (c) C.Jobst/PID)


Kapcsolódó hírek