Bicikliversenyt rendeznek Spanyolország híres katedrálisában

2020. október 30.

print Hetedhétország.hu

Bicikliversenyt rendeznek Spanyolország híres katedrálisában

Magyarországon elképzelhetetlen helyen kezdődik 2021-ben a Vuelta, a spanyol háromhetes kerékpárverseny: egy katedrálisból indulnak és érkeznek meg a versenyzők.





A 2021-es Vuelta a Espana augusztus 14. és szeptember 5. között kerül megrendezésre.

Javier Guillen, a La Vuelta igazgatója megerősítette, hogy a 2021-es spanyol körverseny első szakasza a burgosi székesegyház központi hajójából indul augusztus 14-én, ahol rámpát helyeznek el. 

Jövőre a Catedral de Santa María de Burgos katedrális 800 éves lesz, ennek tiszteletére ad otthont a verseny első három szakaszának.

"Ez lesz az első alkalom a kerékpározás világában, amikor a versenyzők egy székesegyházból indulnak, ezt még soha nem tették meg" - mondta Guillen a 2021-es spanyolországi kerékpáros körverseny bemutatóján. Arról is beszélt, hogy a burgosi verseny kezdete egybeesik a Szent Jakab-év megünneplésével is.

Javier Guillen hozzátette, hogy ugyan az időfutam leglátványosabb helyszíne a katedrális lesz, de a versenyzők az óvárosban is tekerni fognak, így a nézők megcsodálhatják a középkori Ó-Kasztília fővárosát.

 

A burgosi Santa María katedrális (Catedral de Santa María de Burgos) Spanyolország templomainak egyik legismertebbike. A 13. századi, gótikus katedrális a kulturális világörökség egyik helyszíne. Az épület első kövét 1221. július 20-án rakta le  III. Szent Ferdinánd király. Itt nyugszik a spanyol történelem és irodalom egyaránt híres hőse, Cid lovag, a mórok elleni harcok kiváló bajnoka, a Cid-ének legendás alakja.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play