Bécsben a Duna-partból tengerpartot varázsoltak

2023. május 30.

print Hetedhétország.hu

Bécsben a Duna-partból tengerpartot varázsoltak

A koronavírus-előírásoknak eleget téve, idén nyáron is várja a kikapcsolódni vágyó bécsieket a belvárostól alig negyedórára található Duna-szigeten elterülő, homokos tengerpartot idéző CopaBeach.





A teljes terület öt hektár nagyságú, a vízparti rész pedig ötszáz méter hosszan húzódik. A strand ingyenesen, fogyasztási kötelezettség nélkül használható.

A 2019-ben megkezdődött átépítéssel 41 ezer négyzetméteren újult meg a partszakasz, zöldebb, hűsebb, árnyasabb lett.

A CopaBeachen az újonnan telepített, hatalmas fáknak köszönhetően húsz százalékkal megnőtt a zöldfelület és az árnyékos helyek száma. A belvárosi mediterrán hangulatról olajfák, leanderek és pálmák, míg a hűsítésről a Duna vizén kívül több párazuhany gondoskodik.

(Fotók: CopaBeach. PID/Christian Fürthner)

A metrókijárathoz közel helyet kapott egy, kezdőket és profikat egyaránt kiszolgáló gördeszkapálya, illetve mászópark is épült. Lehetőség van jógázni, vagy, ha valaki a vízisportokat kedveli, kenuk és állva evezős deszkák (SUP-ok) is bérelhetők.

Ételválasztékból sincs hiány: a kis bódék között van venezuelai streetfood és palacsintázó is, de a bécsi konyha is képviselteti magát. A koktélok elmaradhatatlan részei a tengerparti hangulatnak, így természetesen ebből is bő kínálatot találunk. Szabad téren sokkal kevésbé terjed a fertőzés, de itt is be kell tartani a koronavírus elleni hatósági előírásokat és egymástól távolságot kell tartani. Erre több helyen is táblák figyelmeztetnek.

A CopaBeach a Stephansdomtól tömegközlekedéssel csupán 6 percnyire található. Dunaszigetet Európa egyik legnagyobb pihenőterülete.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play