Egész nyáron hétvégente a gyalogosoké lesz a pesti Duna-part

2020. május 29.

print Hetedhétország.hu

Egész nyáron hétvégente a gyalogosoké lesz a pesti Duna-part

Szeptember végig minden hétvégén a gyalogosoké és bicikliseké lesz a pesti alsó rakpart, ahol különböző programokkal várják majd az érdeklődőket.

A pesti alsó rakpart május közepén nyílt meg első alkalommal a gyalogosok előtt, és sok család, sétáló és biciklis azonnal birtokba is vette a belvárosi Duna-partot.

A Budapest Restart programmal a főváros felkészül a rakpart hosszabb nyári megnyitására, de addig is, a várható igényeknek megfelelően minden hétvégén egy-egy újabb eseménnyel vagy civil akcióval színesítik, bővítik a lehetőségeket.

A rakpart egészen a szeptemberi iskolakezdésig várja majd a budapestieket és az idelátogatókat. Most már egyre több terasz és vendéglátó hajó, valamint étterem is megnyílik, így még több lehetőség adódik a tartalmas időtöltésre és felüdülésre a rakpart környékén is.

Kérik, hogy a megnyitott rakpart használata során az emberek figyeljenek arra, hogy útpályáján ne zavarjanak másokat, mindig maradjon egy sáv, ahol ki tudják egymást kerülni a gyalogosok, kerékpárosok. A bicikliseknek 10 km/h-ás a megengedett legnagyobb sebesség.

Fontos szabály, hogy az alkoholos italok fogyasztása közterületen, így a rakparton sem megengedett, és természetesen senki ne hagyjon maga után szemetet.

A Margit híd és a Parlament, valamit az Erzsébet híd és Szabadság hid között végig lépcsős rakpart található. A függőleges partfal mentén viszont legyenek óvatosak a rakparta látogatók.

(Címlapfotó: Kerékpárosok és gyalogosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton, előtérben motoros rendőrök 2020. május 16-án. MTI/Mónus Márton)
     


Kapcsolódó hírek