Kedvező árakkal várják Róma műemlékei a látogatókat

2020. május 27.

print Hetedhétország.hu

Kedvező árakkal várják Róma műemlékei a látogatókat

Nemcsak kötelező maszkviselés, távolságtartási szabályok betartása,  testhőmérsékletmérés, hanem kedvező belépőjegyek is várják a turistákat Rómában.





A római Colosseumot és az ókori amfiteátrumot övező régészeti parkot június 1-én nyitják meg. Kötelezővé tették az online időpontfoglalást: negyedóránként engedik be a látogatókat kisebb csoportokban. A Colosseumot egyenlőre csak a kijelölt útvonalon lehet majd bejárni.

A nyitvatartás folyamatos lesz délelőtt fél tíztől este negyed nyolcig, hogy minél többen be tudjanak jutni.

A Colosseum mellett ismét látogatható lesz a Forum romanum és a Palatinus-domb régészeti területe. Egyedül a Domus Aurea palotát nem nyitják még újra.

Az évi több mint hétmillió látogatóval - a párizsi Louvre után - Európa második leglátogatottabb múzeumának számító Colosseum az idén sem akarja teljesen elveszíteni látogatóit. A külföldről és Olaszország más részéről érkező turistákra várva Róma lakosait igyekszik csalogatni féláron kínált délutáni jegy bevezetésével.

Újra kinyit június 1-jétől Rómában a Vatikáni Múzeum a koronavírus-járvány miatti csaknem háromhónapos kényszerű zárvatartás után.

A látogatóknak kötelező lesz a maszk viselése, be kell tartaniuk a távolságtartási szabályokat, a belépéskor pedig megmérik a testhőmérsékletüket is.

A látogatók csoportosulásának elkerülésére csak online, előre megváltott jegyekkel lehet majd belépni, de a 17 euróba (6 ezer forintba)kerülő belépőjegy árát most nem növelik meg a 4 eurós online foglalási díjjal.

A múzeum illetékesei attól tartanak, hogy a kapuk megnyitása után, az előírt elővigyázatossági intézkedések, a távolságtartás, az új egészségügyi szabályozás elriaszthatja a külföldről érkező turistákat, és ez a bevételek további visszaesését okozhatja.

Június 1-jétől egyúttal a pápa nyári rezidenciája, a Rómától 30 kilométerre fekvő Castel Gandolfo is megnyílik a közönség előtt.

A római Szent Péter székesegyházat május 18-án nyitották meg újra a hívek számára, amelyben előtte a szobrokat, márványfalakat és a padlózatot is fertőtlenítették. A munka több napot vett igénybe, annál is inkább, mivel a Vatikán által közölt felvételek szerint a fertőtlenítés nem csak a nagyobb felületeket érintette, hanem az épületet díszítő számtalan szobrot, kisebb kápolnákat, valamint a bazilika külső falainak, homlokzatának alsóbb részeit is, amelyet az arra haladók megérinthetnek. Fertőtlenítették a bazilikában őrzött Pieta-szoborcsoportot védő ütésálló üveget is. A járványmegelőzési munkákban a svájci gárdisták is részt vettek.

Hasonlóképpen fertőtlenítették Róma másik három nagy pápai bazilikáját is: a Santa Maria Maggiorét, a lateráni Szent János és a városfalakon kívüli Szent Pál-bazilikát is.

A Vatikán bejelentése szerint a bazilikákba belépőket testhőmérséklet-mérővel ellenőrzik.

 


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play