Elmarad idén a híres palóc Húsvéti Fesztivál Hollókőn

2020. április 8.

print Hetedhétország.hu

Elmarad idén a híres palóc Húsvéti Fesztivál Hollókőn

A Nógrád megyei faluban koronavírus-járvány miatt idén nem tartják meg a palóc népszokásokat felelevenítő programokat.

A húsvéti ünnepekhez közeledve a polgármestere kéri a turistákat, hogy a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak a településükre, ne veszélyeztessék a helyiek egészségét. A járvány miatt a hagyományos húsvéti fesztivál is elmarad, a nyilvános parkolókat lezárták és táblákon kérik a kirándulókat az otthonmaradásra.

"A kialakult helyzetben úgy döntöttünk, hogy Hollókő is becsukja kapuit. Természetesen a falut nem zárhatjuk be, de arra kérünk titeket, hogy egy ideig most inkább maradjatok ti is otthon, ahogy mi is tesszük. Hollókő mindig nagy örömmel és szeretettel fogadja a hozzánk látogatókat, de most az itt élők egészségét tartjuk a legfontosabbnak, hiszen ők teszik ezt a falut valóban élővé. A koronavírus idejére Hollókőn zárva maradnak a múzeumok és a Küszöb információs központ is. Ha most egy kicsit otthon tudunk maradni, hamarabb és biztonságosabban túl tudunk esni a járványon." - olvasható Hollókő honlapján.

A húsvéti fesztivál több mint húsz éve vonzza a magyar és nemzetközi látogatókat az egyetlen magyar világörökségi faluba.

(Borítókép: Hollókő MTI/Czeglédi Zsolt)