Koronavírus: A megvilágított Matterhorn a remény jele lett

2020. március 27.

print Hetedhétország.hu

Koronavírus: A megvilágított Matterhorn a remény jele lett

A koronavírus ellen harcban a naponta megvilágított hegy a remény és a szolidaritás erejét küldi a világnak.





Gerry Hofstetter fényművész, Zermatt megbízásából 2020. március 24. óta naplemente és éjfél között minden nap megvilágítja a Matterhornt.

A Matterhorn mindig is Svájc szimbóluma volt. A hegy lábánál fekvő Zermatt meg van győződve arról: a társadalom annyira erős, mint a Matterhorn. 

A kampány révén Zermatt remény és szolidaritás jeleit akarja közvetíteni az emberek számára a koronavírus-járvány idején.

Zermatt szolidáris a szenvedő emberekkel, és hálás mindenkinek, akik segítenek a válság túlélésében. Ide tartoznak az orvosi személyzet, mindenki, aki gondoskodik a lakosság logisztikájáról és ellátásáról, valamint azok is, akik minden nap otthon maradnak, háttérbe szorítva munkájukat, barátaikat, családjukat, hogy lassítsák a vírus terjedését.

A projektet Gerry Hofstetter fényművész nyerte meg, aki 1999 óta világszerte művészeti tárgyakká alakítja az épületeket, emlékműveket, tájakat és hegyeket.

A Matterhornt 2020. április 19-ig naponta megvilágítják - naplemente és éjfél között -, ha az időjárási viszonyok megengedik. 

Otthonról mindenki követheti a fényshow-t. A Matterhorn körüli webkamerák a vetítések élő képeit kiváló minőségben továbbítják a zermatt.ch/hope webhelyre.

(Fotók: © Zermatt Tourismus)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play