Már tutajozni is lehet az Alpok tetején!

2019. augusztus 1.

print Hetedhétország.hu

Már tutajozni is lehet az Alpok tetején!

A 2232 m magasban fekvő tó közepéról igazán különleges perspektívából csodálhatók meg a Pitztal hóborította hegyóriásai.





A Rifflsee 2232 méter magasan fekszik, a pitztali sí- és túratérség kellős közepén. A hegyi tó, amelynek felszínén visszatükröződnek a hófödte hegycsúcsok és a zöldellő alpesi legelők, a legszebbek közé tartozik az egész alpesi térségben. Aki a természet lenyűgöző játékát egy másik perspektívából is szeretné megcsodálni, az júniustól Európa legmagasabban tett tutajozása során megteheti azt. A 15 méter hosszú, halk elektromos motorral hajtott tutaj szorosan egymáshoz kötött fenyőfatörzsekből áll. A különleges vízi jármű egyszerre akár 60 személy szállítására is alkalmas.

A tutajos munkára való felkészülés jegyében a hegyi felvonótársaság négy alkalmazottja elvégezte az osztrák hajóvezetői tanfolyam elméleti és gyakorlati képzését. A hajóskapitányok tutajozás közben számos érdekességgel szolgálnak a Pitztalról és lakóiról, valamint bemutatják a környező hegyeket is: ott látható például a Seekogel, a régió legnehezebben megmászható hegye, amelyet a helyiek pitztali Matternhornnak is titulálnak. Mellette látható a Kaunergrat-hegység a Verpeilspitzével és a Watzespitzével, még tovább balra a Taschach-völgy látható a Keleti-Alpok legnagyobb gleccserhasadékaival.

A Rifflsee-n 2019. június 27-től október 13-ig lehet tutajozni, minden nap 13.30 órától. Júliusban és augusztusban a tutaj 10.30-kor is kihajózik. Egy utazás 45 percig tart és 12 euróba kerül. 


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play