Zöldebbek lesznek Párizs híres terei

2016. március 25.

print MTI

Zöldebbek lesznek Párizs híres terei

Párizs hét híres terét készülnek átalakítani a közeljövőben, hogy nagyobb mozgásteret biztosítsanak rajtuk a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak, és több legyen a zöld terület.





A francia főváros bővelkedik a tágas terekben, a gyalogosoknak azonban gyakran rengeteg forgalmi sávon kell átverekedniük magukat ahhoz, hogy keresztüljussanak rajtuk és kerékpárutak hiányában a biciklisek számára is igazi rémálom olykor az átkelés - írta a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál.

Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo kedden jóváhagyott új terve "a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak biztosít elsőbbséget", 50 százalékkal növeli mozgásterüket. Az átalakítandó terekre - köztük a Bastille, a Panthéon és a Madeleine térre - ivókutakat és több növényzetet is telepítenének.

A környezettudatos Hidalgo az elmúlt időszakban több intézkedéssel is igyekezett zöldebbé tenni a francia fővárost, ahol a levegőszennyezés mára jelentős problémává vált.

Tavaly márciusban a francia hatóságok rövid időre leparancsolták a párizsi utakról az autósok felét szmogriadó miatt.

Hidalgo januárban bejelentette, hogy áprilistól kezdve minden hónap egyik vasárnapján lezárják az autós forgalom elől a Champs-Elysées sugárutat és minden második párizsi park 24 órán át lesz nyitva.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play