Elárverezik a Hotel de Paris berendezését

2015. február 1.

print

Elárverezik a Hotel de Paris berendezését

A híres 150 éves szálloda szobáiból nemcsak csodálatos kilátás nyílik a francia Riviérára, de a monacói nagydíj egyik szakasza is egy pohár pezsgő mellől figyelhető. A felújítás előtt álló szálloda berendezését most bárki megszerezheti.

Az árverésen befolyó összeget a 150 éves luxushotel felújítására fordítják. 

Churchill saját privát lakosztályt tartott fenn az 1864-ben megnyílt hotelben, a szobaegyüttesből most 65 tárgy cserélhet gazdát a szállóban folyó aukción.

Szintén elárverezik a hotel saját, Le Grill nevű éttermének berendezését, közülük egy bárasztal becsült értékének 14-szereséért, csaknem 21 ezer euróért (6,54 millió forint) kelt el - közölte az árverést szervező Artcurial.

Az aukció egyik legdrágább tétele lehet az előcsarnok több mint 50 éves perzsaszőnyege, amelynek árát 10 és 15 ezer euró közöttire becsülik.

A híres monacói kaszinó tőszomszédságában álló hotel, melynek szobáiból nemcsak a francia Riviérára nyílik csodálatos kilátás, de a monacói nagydíj egyik szakasza is egy pohár pezsgő mellől figyelhető, olyan hírességeket vonzott, mint Charlie Chaplin, Salvador Dalí vagy Coco Chanel.

Az árveréssorozaton a zömében orosz és brit vevők a várakozásokat is felülmúló licitáltak. A hotel egyik legendás lakójának, Winston Churchillnek a fotója például, amelyen a brit miniszterelnök ráadásul csak hátulról látszik, a becsült 100-150 euró helyett 9100 euróért (2,83 millió forint) kelt el az első napon.

Az árverésen befolyó összeget a hotel felújítására fordítják, erre a vendégek igényeinek növekedése miatt van szükség - közölte a luxusszálló vezetése. A munkálatok a tervek szerint négy évig tartanak majd, a hotel 2018-ra nyerheti el új pompáját.