Rémy és a patkányok Párizsban vannak!

2014. július 30.

print

Rémy és a patkányok Párizsban vannak!

Óriási patkányok lepték el a Tuileriák kertjét Párizsban. A párizsiak többségét nem zavarják a patkányok, sőt elfogadtatásukat a segítette L'ecsó (Ratatouille) című rajzfilm, amelynek főhőse Rémy, a szakácspatkány. Párizs melletti Disneyland új attrakciója, a látogatókat az említett film világába repítő Ratatouille.

Óriási patkányok lepték el a Tuileriák kertjét Párizsban. A párizsiak többségét nem zavarják a patkányok, sőt elfogadtatásukat a segítette L'ecsó (Ratatouille) című rajzfilm, amelynek főhőse Rémy, a szakácspatkány. Párizs melletti Disneyland új attrakciója, a látogatókat az említett film világába repítő Ratatouille.

 


Hatalmas méretű patkányok árasztották el a Tuileriák kertjét Párizsban: a világ egyik leggyönyörűbb közparkjaként számon tartott zöldövezetben a turisták által hátra hagyott nagy mennyiségű szemét miatt szaporodtak el a kártevők.

 

 A turisták nem féltik az uzsonnájukat a patkányoktól...
A turisták nem féltik az uzsonnájukat a patkányoktól...

...vígan szaladgálnak és
...vígan szaladgálnak és...

...vígan szaladgálnak és...
...vígan szaladgálnak és...

...finomságok után kutatnak
...finomságok után kutatnak.


A Szajna és a Louvre által határolt parkban állandó problémát jelent a rágcsálók jelenléte, különösen a nyári hónapokban, amikor a piknikezők elárasztják a füves területet és szinte mindenhol szemetet hagynak maguk után. A nagy számban érkező patkányok a látogatók között osonva csipegetik fel az élelmet - adta hírül a The Daily Mail című brit lap internetes kiadása.

A Louvre munkatársai az illetékes városi hatóságokkal együttműködve igyekeznek kordában tartani a rágcsálókat, ám a múlt héten már kénytelen voltak egy kártevőirtó céget is segítségül hívni. A kertészek megpróbálták "ökológiai méreggel" orvosolni a problémát, de nem jártak sikerrel.

A múzeum egyik alkalmazottja szerint a harcot tovább nehezíti, hogy az állatbarát turisták még vizet is adnak a patkányoknak. A kertészek egyike, Audrey Hacherez "rettenetesnek" nevezte a helyzetet, és elmondta: a kertészek attól félnek, hogy az állatok megharapják őket.

 

Rémy séf találkozott már Paul Bocuse séffel is
Rémy séf találkozott már Paul Bocuse séffel is

Ilyennek álmodták meg...
Ilyennek álmodták meg...

...és ilyen lett

...és ilyen lett
...és ilyen lett

Remy is megérkezett Disneylandbe
Remy is megérkezett Disneylandbe

Remy étterme
Remy étterme


A párizsiak többségét azonban szemmel láthatólag nem zavarják a patkányok és a jelenlétükben is tovább folytatják az eszegetést és a pihenést. A francia sajtó szerint az amúgy a legtöbbek számára visszataszító állat elfogadtatását a közelmúltban segítette L'ecsó (Ratatouille) című amerikai rajzfilm, amelynek főhőse Rémy, a szakácspatkány, és a Párizs melletti Disneyland július 10-én megnyílt új attrakciója, a látogatókat az említett film világába repítő Ratatouille.

 

Remy étterme
A Le Parisien című lap hatmillióra tette a patkányok számát a francia fővárosban, hivatalosan becsült adat nincs. 

MTI

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play