Trónörököst várnak Monacóban

2014. május 26.

print

Trónörököst várnak Monacóban

Gyermeket vár a 2011-ben megházasodott II. Albert monacói herceg és felesége. A születendő baba lesz a Grimaldi uralkodóház trónjának örököse.





Gyermeket vár a 2011-ben házasságot kötött monacói herceg és felesége.

 


II. Albert monacói herceg és felesége, Charlene hercegnő bejelentette, hogy első gyermeküket várják. A hercegi palota rövid közleménye szerint a gyermek születése év vége előtt várható. A születendő baba lesz a Grimaldi uralkodóház trónjának örököse. 

 


II. Albert és Charlene Wittstock


II. Albert, III. Rainer néhai uralkodó és az 1982-ben tragikus balesetben elhunyt Grace Kelly fia 2011 júliusában vette feleségül a dél-afrikai úszónőt, Charlene Wittstockot. A pár 2000-ben találkozott először egy úszóversenyen, amelyen Wittstock is elindult. Az esküvő óta számtalan találgatás látott napvilágot arról, miért nem köszöntött még be a gyermekáldás az uralkodó családjában.

 


Grace Kelly és Albert herceg


Albert herceg 2005-ben örökölte a trónt: ekkor hunyt el apja, aki az álmos kikötővárost gazdag és fényűző pénzügyi központtá változtatta. A trónralépést követő években a herceg elismerte, hogy két törvénytelen gyermek apja: Alexandre egy légiutas-kísérőtől, Jazmin Grace Grimaldi pedig egy kaliforniai nőtől született. Egyik gyermek sem jogosult a trónutódlásra, mivel házasságon kívül születtek.

A Grimaldi család 1297 óta uralkodik a mediterrán városállamban.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play