Stéphanie hercegnő elefántjai Monacóban

2014. január 22.

print

Stéphanie hercegnő elefántjai Monacóban

Kiállítás nyílt arról a két elefántról, akiket Stéphanie monacói hercegnő mentett meg.Baby és Nepál két nőstény elefánt betegen szolgált egy franciaországi cirkuszban. Stéphanie a lyoni Tête d'Or állatkertben talált rájuk, ahol már 14 éve éltek azután, hogy a cirkuszból odaszállították őket.

2010-ben tuberkolózist diagnosztizáltak náluk, ekkor a hatóságok elrendelték elaltatásukat. Az állatvédők azonban aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy megmentsék a két állatot. Sőt még Brigitte Bardot, egykori filmdíva is felemelte a szavát, és azzal fenyegetőzött, hogy kivándorol Oroszországba, ha a két állatot megölik.

A monacói hercegnő az esetet hallva végül menedékjogot ajánlott fel az állatoknak, akiket a lyony állatkertből a Grimaldi család birtokára szállítottak, ahol egy tágas, 3500 négyzetméteres parkban, egy kis tó partján és nagy faépítmény védelme alatt élhetik le életük hátralévő részét.

A Domaine de Fonbonne birtok Monaco felett egy középkori hegyi faluban, Peille-ben található.

A most megnyílt fotókiállításon a mentőakcióról készült képeket tekinhetik meg a látogatók 2014. január 11. és február 9. között a monacói Oceonográfiai Múzeumban.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play