Bohócot kaptak a cirkuszfesztivál győztesei

2014. január 21.

print

Bohócot kaptak a cirkuszfesztivál győztesei

Stefánia monacói hercegnő az uralkodó, II. Albert herceg társaságában adta át az Arany Bohóc-szobrokat a két fődíjas produkciónak, a Desire of Flight orosz légtornászszám és a moszkvai Szokolov Társulat ugródeszkás akrobatáinak.A 38. nemzetközi cirkuszfesztiválon az elismerések közel egyharmadát, ezen belül a két fődíjat nyerték el a kedd esti gálán.

Stefánia monacói hercegnő az uralkodó, II. Albert herceg társaságában adta át az Arany Bohóc-szobrokat a két fődíjas produkciónak, a Desire of Flight orosz légtornászszám és a moszkvai Szokolov Társulat ugródeszkás akrobatáinak.

Hat-hat Ezüst, illetve Bronz Bohóccal, valamint számos különdíjjal jutalmazták a világ legrangosabb cirkuszfesztiválján a világ 15 országából fellépő 27 társulat 150 tagjának legjobbjait. "A cirkuszművészet továbbra is nagyon népszerű Oroszországban. Művészeink számára nagy megtiszteltetés itt lenni, a bohócdíjak pedig számukra ugyanazt jelentik, mint az Oscar-díj a filmeseknek" - mondta az AFP-nek a fesztiválon megjelent orosz kulturális miniszter, Vlagyimir Megyinszkij.

Oroszországban működik a világ két legnagyobb cirkusziskolájának egyike (a másik Kínában), s az orosz állam tavaly mintegy 7 és fél milliárd forintnak megfelelő összeggel támogatta az általa felkarolt negyven cirkusztársulatot. A nagy múltú monte-carlói fesztiválon először képviseltette magát a bűvészet Hans Klok holland illuzionista személyében, akit Ezüst Bohóccal díjaztak.

A nemzetközi szakmai zsűri elnöki tisztét Stefánia hercegnő töltötte be.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
TGT Drón