» Görögország

» Görögország » Jón-szigetek » Sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A szigeten található Görögország egyik legszebb strandja.
LÁTNIVALÓK

Kék barlangok. A Cape Skinari világítótorony alatt. A víz lélegzetelállítóan türkiz a barlangok belsejében, amelyeket Antonio Komouto fedezett fel 1897-ben. Üvegfenekű csónakokkal lehet bemenni a barlangok belsejébe, és megcsodálni a tengeri életet. 

A Navagio-öböl a hajóroncsról ismert. A Csempészek öblének is nevezik. A közelben található egy festői hegyi falu, Volimes. Ez a leggyönyörűbb strand egész Görögország területén. A történet szerint 1980-ban illegális szállítmányú hajó futott zátonyra ezen a helyen. A Navagio strand a földcsuszamlásoktól való félelem miatt 2023 nyarán zárva marad a turisták előtt. A hajóroncshoz és a környékhez való hozzáférés korlátozottan várhatóan október 31-én, még idén újraindul. A személyhajók ekkortól közelíthetik meg a Navagio-öblöt, ahol a hajóroncs található, körülbelül 40 méteres távolságra.

Zante. A várost 1953 után újítottak fel, mert sok épület elpusztult a földrengésben. Hagyományos velencei stílusban történt az újjáépítés. Érdekesek a virágzó helyi művészvilág, a vízpart mentén sorakozó halászhajók és a kikötő végén az Agios Dionysios templom. Ebben a templomban van eltemetve Zante (Zakynthos) védőszentje.

Lenyűgöző naplemente Kampi faluban, ami a sziget nyugati részén található. A szikla tetején állva, körülbelül 300 méterre a tengerszint felett, tökéletes a rálátás egy gyönyörű naplementére. 

Marathonisi sziget, a Laganas-öbölben. A szigetnek olyan az alakja, mint egy teknősbékának, és ez a hely az egyik fészkelő otthona a híres görög teknősöknek

Teknős menhely. Félórányi autóútra a Laganas-öböltől eljutunk a gyönyörű a Gerakas strandig.1996 óta ez az otthona a Sea Turtle and Wildlife információs központnak. Ez az egyetlen ilyen jellegű létesítmény a szigeten. Azon dolgoznak, hogy megvédjék a teknősöket a kihalástól.

Bizánci kolostor. Anafonitris kis falucskában található a gyönyörű 15. századi bizánci kolostort, ami Szűz Mária tiszteletére épült.Tartomány:Jón-szigetek
Cím:Zakynthosz
GPS: 37° 47′ 13.31916″, 20° 53′ 59.55324″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward