» Görögország

» Görögország » Epirusz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zagorohoria mesés tájainak és a számos folyó, patak és híd jelenlétének köszönhetően nagyon népszerű turisztikai célpont.
Zagorohoria egy régió Görögországban, amely a Pindus-hegységben található. Ez a terület a hagyományos építészeti stílusának, az évszázados hagyományoknak, a mesés tájainak és a számos folyó, patak és híd jelenlétének köszönhetően nagyon népszerű turisztikai célpont.

A régió híres a hagyományos kőépítészetéről, amelyben az épületek falai, az utcák és a terek burkolatai kőből készülnek. Emellett a régióban számos természeti látványosság található, például a Vikos-szurdok, amely a világ második legmélyebb szurdoka, valamint a Drakolimni tó és a Gamila hegy is.

A Zagorohoria régióban számos kis falu található, amelyek hagyományos kultúrájukról, szokásaikról és ételeikről ismertek. A legismertebb falvak közé tartoznak Papigo, Aristi, Monodendri és Kipi. Ezek a falvak ideálisak a természetet és a tradicionális életmódot kedvelő utazók számára.

LÁTNIVALÓK

Drakolimni (részletek)

Hidak. A 160 régi híd egyike a Klidonia-híd sokak szerint a legszebb.

Vikos Gorge

Vikos Aoos Nemzeti Park

Voidomatis folyó. A Voidomatis Európa egyik legtisztább folyója. Görögország egyik legszebb természeti helyén halad át, a Vikos Aoos Nemzeti Parkban. A folyót számos kőhíd övezi, a leghíresebb a Kledonas-híd.

Papigo. A régió legszebb falva.Tartomány:Epirusz
Cím:Zagori
GPS: 39° 51′ 53.5545″, 20° 52′ 52.60919″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu

Régióválasztó

arrow_upward