» Görögország

» Görögország » Közép-Makedónia » Makedónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Thessaloniki (Szaloniki) Görögország második legnagyobb városa, Jó ételek és csodálatos időjárás várja itt a nyaralókat.
Thesszaloniki olyan, mint Athén menő kishúga. Görögország második legnagyobb városában tenger, a rengeteg ókori történelem és a számos múzeum mellett rengeteg divatos helyet is felfedezhet.

A város, amelyet Thesszalonikéről, Kassandrosz makedón király feleségéről és Nagy Sándor féltestvéréről neveztek el, különleges görög-római hangulatot áraszt. A római korból fennmaradtak Galerius császár palotájának romjai, a Galerius-boltozat és a Forum Romanum.

Thesszaloniki városrészeit egy városfal szeli át, és szorosan összefonódnak egymással. Gránátalmafákkal szegélyezett, kanyargós és álmos lépcsősorokon keresztül sétálhatunk a városközpontból például a Ladadika negyedbe. Az olajbogyókereskedők egykori otthona ma a város éjszakai negyedének számít.

Az esti órákban Szaloniki népszerű vízpartja a forró délutáni órák után újra életre kel. Itt található a város nevezetessége is: a Fehér Torony, amely a 15-16. században épült, és csodálatos kilátást biztosít az egész városra, tiszta időben még az Olümposz-hegy is látható a horizonton. A Fehér Torony a 15. századi építése óta erődítményként és börtönként szolgált - ma a város történetét bemutató múzeumként működik.

A város nevét Thesszaloniké (i. e. 352 vagy 345 – i. e. 295) makedón hercegnőről, II. Philipposz király lányáról, Nagy Sándor féltestvéréről kapta. 

Thesszaloniké i. e. 352 vagy 345 körül született, aznap, amikor a makedón seregek és a Thesszáliai Szövetség együttes erővel hatalmas győzelmet arattak Thesszáliában a phókaiak fölött; apja ezért adta neki a Thesszaloniké, azaz „győzelem Thesszáliában” nevet.

I. e. 315-ben a királyi család többi tagjával együtt ő is a püdnai erődben keresett menedéket a közeledő Kasszandrosz elől. Püdna eleste után Thesszaloniké Kasszandrosz fogságába esett, aki kihasználta a lehetőséget, hogy családi kötelék fűzheti az argoszi dinasztiához, és feleségül vette. Származásának megfelelően tisztelettel bánt vele, róla nevezte el Thasszaloniki városát, melyet az ősi Therma helyén alapított, és amely a görög Makedónia régió legnépesebb és legjelentősebb városává vált.Tartomány:Közép-Makedónia
Település:Thessaloniki
GPS: 40° 39′ 4.98258″, 23° 10′ 30.16661″
Honlap: https://thessaloniki.travel/en/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward