» Görögország

» Görögország » Közép-Makedónia » Makedónia

Legszebb strandok a Chalkidiki-félszigeten


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Hosszú finom homokos strandok, ezüstös olívaligetek, aranyló gabonamezők, festői szőlőültetvények, méregzöld fenyőerdők és mindehhez a kék tenger sós levegője - ez várja a nyaralókat a Chalkidiki-félszigeten.

Kassandra

Possidi, Cassandra, Halkidiki

A Chalkidiki-félszigeten található Kasszandra nyaralóhely gyönyörű tengerpartja igazi turistaparadicsom. (részletek)

Aki Chalkidikiről beszél, az általában a nyugati partra, Kassandrára gondol. A 70-es évek vége óta ezt a régiót a turizmus számára fejlesztették ki, és ennek megfelelően nagy a szállodák és szálláshelyek választéka. A nyári időszakban Kassandra nagyon forgalmas, mivel a görögök szeretik itt tölteni a szabadságukat, és a szaloniki fiatalok is gyakran látogatják a bárokat és klubokat. Thesszaloniki mindössze 50 kilométerre található, ezért szintén népszerű célpont a nyaralók körében. Kallithea (szó szerinti fordításban: jó kilátás) kisvárosa a partiturizmus vitathatatlan központja.

Kassandra nevét még azok is ismerhetik, akik még soha nem jártak Chalkidikin. Így hívták Priamos trójai király lányát, akibe Apollón görög isten beleszeretett. Szépsége miatt a prófécia ajándékát adta neki. Ma mi, nyaralók beleszeretünk a gyönyörű kassai tájba.

Tartomány:Közép-Makedónia
Cím:Chalkidiki
GPS: 40° 17′ 22.13574″, 23° 24′ 33.81275″

Még nem érkezett hozzászólás!