» Görögország

» Görögország » Attika » Attika


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az ókori görög mintákkal díszített bőrszandálok kihagyhatatlan szuvenír, ha Görögországban jár.


Egyszerű és minimalista megjelenésükkel ideális választás a nap bármely szakában és bármilyen divatstílusban. Egyesek apró fémes részletekkel, mások csipkével és szegecsekkel rendelkeznek, rockos vagy csillogó megjelenést kölcsönözve.

Divattörténet

A szandálok az idők során világszerte a legnépszerűbb lábbelitípusok közé tartoztak. Akár az ókori görög történelemig, akár a mitológiáig megyünk vissza, a szandálok jelen voltak.

Hermész isten hírnökként tollas szandált viselt, hogy Zeusz parancsait végrehajtsa a szárazföldön és a tengeren.

Másik népszerű szandál volt Aegeusé, aki úgy döntött, hogy karddal együtt egy szikla alá rejti. Úgy tervezte, hogy ezeket a tárgyakat jelként fogja használni, hogy felismerje a fiát, Thészeuszt, aki majd felfedezi őket, amikor elérte a felnőttkort és visszatér Athénba.

A művészetben a leghíresebb szandál Aphrodité és Pán márvány csoportszobrán látható. Aphrodité istennő fenyegetően tartja kezében szandálját, amellyel megpróbálja elfordítani magától a szerelembe esett kecskelábú Pán istent (Kr. e. 100. Nemzeti Régészeti Múzeum). Az Akropolisz Múzeumban található "Nike Sandalizousa" dombormű az Athéné Nike (vagy Apterou Nikes: görögül szárnyatlan győzelmet jelent) templomából, amely Nike-t ábrázolja, amint átrendezi szandálját.

Végül, de nem utolsósorban, a Parthenon fríz nyugati részén Pheidiasz egy fiatalemberrel kezdi leírását, aki a szandálját fűzi fel.

Az elmúlt évtizedekben számos híres ember választott görög szandált, és ezzel egy új, forró nyári trendet indított el. A Beatles, Jackie Kennedy, Barbra Streisand, Rudolf Nurejev, Anthony Quinn, Gary Cooper, Sophia Loren, csak néhány azok közül, akik a görög bőrszandált híressé tették.

A szandálok paradicsoma

Ezeket a divatos szandálokat a legjobban az Athén történelmi részén található Monastiraki negyedben lehet megtalálni, amely a bolhapiacáról híres, és a 20-as években a cipészek negyedeként volt ismert. Az Akropolisz-sziklával szemben, a Mitropoleosz teret a Monasztirakival összekötő Pandrossou nevű szűk sétálóutcában számos, a szandálkészítés és más bőráruk hagyományait őrző üzletet fedezhet fel.

Ezen a környéken biztosan talál minőségi szandálokat sok színben, csodálatos, az ókori görög stílus által ihletett dizájnokkal. A modern élet igényei szerint készült szandálok kényelmes járást biztosítanak, miközben olyan divatos viseletet alkotnak, amely a nap bármely szakában elkísér. Még mindig több olyan műhely létezik, amely személyre szabott ókori görög stílusú szandálokat készítenek, és amelyek a Psyrri Andrianou, Normanou és Theklas utcákban találhatók.

Tartomány:Attika
Település:Athén
Cím:Monastiraki
GPS: 37° 58′ 35.15052″, 23° 43′ 33.25908″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward