» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Pierre Cardin divattervező átköltöztette a több mint hatvanéves munkásságát bemutató múzeumát a Párizs belvárosában található Marais negyedbe.


A mintegy kétszáz ruharabot, kalapot, cipőt és ékszereket bemutató tárlat 2006 óta az elegáns párizsi külváros, Saint-Ouen múzeumában volt látható. Mostantól a párizsi zsidónegyed egyik kiállítóhellyé átalakított volt nyakkendőgyárában tekinthető meg.

Pierre Cardin az átköltöztetéstől azt reméli, hogy az új helyszínre többen fognak majd ellátogatni, mint a korábbi múzeumba. A múlt század egyik legjelentősebb divattervezője és egyik legismertebb francia személyisége elsőként adott el márkás, a szélesebb közönség számára is elérhető, tömeggyártásban készülő és hétköznapi viseletre alkalmas "pret-a-porter", azaz készruha-kollekciókat.

A bejáratnál a divatkreátornak az 1960-as évekbeli futurista elképzeléseihez híven két latexruhába öltöztetett, kalapos férfipróbababa fogadja a látogatót. Retróval ötvözött futurizmus jellemzi egyébként a padlószőnyeggel és csigalépcsőkkel dekorált ezer négyzetméter alapterületű kiállítóteret is, ahol a ruhák időrendben vannak kiállítva.

A múzeummal Pierre Cardin azt kívánja elsősorban bemutatni, hogyan lett a semmiből divattervező.

A kiváló üzleti érzékkel is megáldott és kulturális mecénásként is ismert Cardin neve áruvédjegy lett. Tulajdonosa egy színházból, kiállítóteremből és étteremből álló párizsi komplexumnak és a Maxim's étteremláncnak. Cardin márkanéven kapható egyebek között babakocsi, játékbaba, toll, óra, szemüveg, parfüm, bútor, ásványvíz - és a korral haladva - mobiltok és táblagép.

Megvásárolta Sade márki egykori kastélyát a dél-franciaországi Lacoste-ban, ahol évente fesztivált rendez, irodalmi díjat alapított. Cardin ma már 800 körüli céget birtokol, s mintegy 200 ezer embert foglalkoztat. Tartomány:Île-de-France
Település:Párizs

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward