» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Franciaország legnagyobb és leghíresebb szabadidőparkja.

A 20 négyzetkilométeren elterülő park 1992-ben nyitotta meg kapuit, területén jelenleg két vidámpark van: Disneyland és a Walt Disney Studios. Ezenkívül hét hotel, bevásárló- és szórakoztató központok, éttermek és egy golfpálya működik.

Évi közel 16 milliós látogatószámával Franciaország egyik legnépszerűbb turistalátványossága. A két parkban Miki egér és barátai mellett összesen több mint 60 játék és élményelem várja a családokat  Csipkerózsika varázslatos kastélytól a L'ecsó kalandon át a Toy Story ihlette ejtőernyős élményig. Walt Disney Studios a filmkészítést mutatja be.

A park 2017-ben 25 éves, a születésnapi ünnepségsorozat március 26-án indul, új játékok debütálnak, látványos parádé, showműsorok és különleges esti díszkivilágítás várja a látogatókat egész évben.

2017 újdonságai

Az évfordulónak köszönhetően egész évben számos újdonság várja  a látogatókat! Disneyland-et is uralja a Star Wars láz. Valódi 3D-s intergalaktikus utazást kínál az új Star Tours: The Adventures Continue túra. Ha ez nem lenne elég, akkor most bárki a Star Wars Hyperspace Mountain (2017 tavaszától) pilótájává válhat és a Star Wars Galaxis több helyszínén kalandozhat.

Az új parádén (Disney Stars on Parade) megújult, csillogó kosztümökben vonulnak fel a legfőbb Disney sztárok zene és tánc kíséretében. 2017-ben minden nap születésnapozik a Disneyland Paris  Az év minden napján látható lesz Mickey születésnapi show műsora, a Joyeux Anniversaire Disneyland Paris. A kislányok számára mesés élményt nyújt az életre keltett Disney hercegnők külön előadása (L'Étincelante Valse des Princesses). Sötétedéskor pedig a Disney Illuminations hang- és fényjáték kápráztatja el a látogatókat. Lézerfényekkel vetítenek Csipkerózsika kastélyára és megelevenednek A kis hableány vagy a Jégvarázs mesehősei is. 

A két parkra érdemes legalább két napot szánni, mert mindkettő hatalmas, és bejárásukhoz sok idő szükséges.Belépőjegy

A legolcsóbb egynapos jegy (amivel a Disneyland Parkba és a Walt Disney Studios Parkba is bemehetünk).

Megközelítés

Párizs központjából közvetlen Disney-buszok mennek, ezekre négy helyen (a Gare du Nord-nál, az Operánál, a Madeleine-nél és a Chateletnél) lehet felszállni. De a párizsi tömegközlekedéssel sem bonyolult eljutni a parkba, az A-jelű RER-rel 35 percet kell utazni. 

Koronavírus

2020. július 15-től fokozatosan újranyílik a párizsi Disneyland. 

A Walt Disney Company francia leányvállalata azt közölte, hogy a két tematikus park, a Parc Disneyland és Parc Walt Disney Studios, valamint a hotelek, a Disney's Newport Bay Club és a Disney Village fokozatosan, szigorú egészségügyi szabályok betartásával, korlátozott számú látogatónak nyílnak meg, és a komplexum területén 11 éves kortól minden látogató és a személyzet számára is kötelező lesz a maszkviselés. A jegyeket előre kell megvásárolni, és arra kizárólag az interneten van lehetőség.

A kötelező távolságtartás miatt nem minden előadás és esemény indul újra, illetve a programok módosulni fognak az egészségbiztonsági előírások és az egészségügyi hatóságok ajánlásainak függvényében.

Többek között a híres Disney-felvonulást, valamint az esti tűzijátékot és látványos fényjátékot (Disney Illuminations Show) sem tartják meg egyelőre, csak egy későbbi időpontban lesznek újra láthatók, hasonlóan az Oroszlánkirály és a Dzsungelfesztivál című előadásokhoz. Egyelőre felfüggesztették a találkozásokat a Disney-figurákkal is, de a szereplőket lehet majd látni a parkban.

Az első hotel (Disney's Newport Bay Club) július 15-én nyit meg, majd a többi szállodában is lehet szobát foglalni, de a Sequoia Lodge és a Davy Crockett Ranch csak egy későbbi időponttól fogad majd vendégeket.

A Disneyland Paris a járvány egyik legfőbb franciaországi gócpontjában, a Párizshoz közeli Marne-la-Vallée-ban található.

 
Tartomány:Île-de-France
Település:Marne-la-Vallée
GPS: 48° 52′ 21.44438″, 2° 46′ 36.27113″
Honlap: http://www.disneylandparis.fr/