» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Provence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A helyiek által "jó anyának" becézett bazilikát a város őrének tartják. Pazar kilátás nyílik innen a városra, különösen naplementekor gyönyörű!


Marseille-i tartózkodása során semmiképpen sem szabad kihagyni ezt az impozáns látványosságot - még akkor sem, ha a Notre-Dame de la Garde a maga évi mintegy kétmillió látogatójával valószínűleg a város egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja.

A zarándoktemplom, amely egy középkori kápolna helyén épült 1853-tól, egy 161 méter magas dombon áll, és festői kilátást ígér Marseille-re és a Földközi-tengerre. Innen fentről az érkező sétahajók, kompok és vitorlás hajók úgy tűnnek, mintha kis játékok tartanának a kikötő felé a csillogó vízben.

Annál meglepőbb, hogy maga a templom viszonylag szerény, hossza 52,5 méter, szélessége pedig mindössze 16,8 méter. A belső térben különféle mozaikok, személyes köszönő táblák és a mennyezetről kis hajómakettek lógnak.

A székesegyház egy hegyen áll, ami gyalog és autóval is megközelíthető (bár a parkoló általában zsúfolt).Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Marseille
Cím:Rue Fort du Sanctuairef
GPS: 43° 17′ 2.9233″, 5° 22′ 16.71683″
Honlap: http://www.notredamedelagarde.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward