» Franciaország

» Franciaország » Pays de la Loire » Bretagne


Értékeld Te is:

Nantes egyike a legszebb városoknak Franciaországban, Bretagne történelmi fővárosa napjaink egyik legdinamikusabb francia városa.


 

Kirándulások Nantes környékén

CLISSON ÉS A NANTES-I BORVIDÉK (30 PERCRE NANTES-TÓL). Az óceán közelében található a Nantes-i borvidék, amely a Loire-folyó partjától Vendée megye északi határáig húzódik. Ez a legnagyobb fehérbort termelő borvidék a világon, ahol egyfajta szőlőt termelnek. A Muscadet friss, könnyű, gyümölcsös fehérbornak ad alapanyagot. A borvidékek többsége látogatható, borkóstolóval várják a borkedvelő turistákat. Érdemes felfedezni az olaszos hangulatú, bájos kis város Clisson és a Garenne-Lemot birtokot.

GUÉRANDE ÉS LA BAULE (1 ÓRÁRA NANTES-TÓL). Nantes-tól nem messze található Guérande középkori városa, amely egy félszigetet formál. Híres világhírű sójáról, amelyet a legnagyobb séfek is használnak. Innen pár kilométerre fekszik La Baule, amely Európa egyik legszebb tengerpartja. Gyönyörű villáiról, kaszinójáról és strandjáról híres a tengerparti városka.

A LOIRE TÖLCSÉRTORKOLATA ÉS SAINT NAZAIRE (45 PERCRE NANTESTÓL). Áprilistól októberig lehetőség van hajós kirándulást tenni a Loire-folyón és ily módon felfedezni a Nantes-tól Saint Nazaire-ig tartó szakaszt (2 óra 45 perc a hajózás időtartama). A kirándulás e különleges módja alkalmával lehetőség van megtekinteni a folyó melletti műalkotásokat is: az Estuaire művészeti projekt keretében 29 kortárs alkotás látható a Loire mentén, többek között Tatzu Nishi - Villa Cheminée-je vagy Jean-Luc Courcoult – Maison dans la Loire műve. Saint Nazaire-ba érve felkereshetjük az egykori tengeralattjáró bázist és az Escal’Atlantic-ot, amely a városban készített egykori óceánjáró hajók történetét mutatja be. A vissza utat akár vonattal is meg lehet tenni Nantes-ba (40 perces út).



Tartomány:Pays de la Loire
Település:Nantes
GPS: 47° 13′ 6.1356″, -1° 33′ 13.0356″
Honlap: https://www.nantes-tourisme.com/fr

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward