2014. szeptember 3.

A sztárséf, Ducasse száműzi a húst az étlapról

Száműzi a húst hamarosan újranyitó párizsi luxusétterme étlapjáról Alain Ducasse francia-monacói sztárszakács.


Száműzi a húst hamarosan újranyitó párizsi luxusétterme étlapjáról Alain Ducasse francia-monacói sztárszakács.

 


"Bolygónknak szűkösek a forrásai, etikusan és ennek megfelelően kell táplálkoznunk" - fogalmazott Ducasse, aki hétfőn nyitja újra Plaza Athenee nevű luxuséttermét.

 


A hús helyett fenntartható módszerekkel fogott halak és tenger gyümölcsei, a versailles-i kastély kertjében termesztett gabona és zöldségek kerülnek az étlapra. 

 

Ez az étel is szerepel az étlapon
Ez az étel is szerepel az étlapon


Ez a hozzáállás, nem csak az Athénée-re lesz jellemző, hanem a séf összes étterme gabonákra, zöldségekre és a halakra fog fókuszálni.

A desszertek területén is változásokat tervez, száműzi a cukrot az édességekből. 

A három Michelin-csillagos étteremben csak az
 ételek változnak, az árak továbbra is fejedelmiek maradnak: egy menü ára 380 euró (csaknem 120 ezer forint) - italok nélkül.

 

A világ legjobb kilátása tárul elénk a hotel erkélyéről
A világ legjobb kilátása tárul elénk a hotel erkélyéről