» Franciaország

» Franciaország » Grand Est » Világörökség


Értékeld Te is:

Az Avenue de Champagne, azaz a pezsgő útja mentén a világ leghíresebb borászainak a pincéi találhatók. Az UNESCO Világörökség listájára a közelmúltban felkerült fel Champagne szőlődombjai és pincészetei.


Champagne borvidéke (pezsgőről híres szőlődombjai és pincészetei) az UNESCO világörökség részei. Champagne az a terület, ahol a habzó bor módszerét kifejlesztették az üvegben történő második erjedésnek köszönhetően a XVII. század kezdetétől a XIX. században kezdődött ipari termelésig.

Franciaország Champagne megyéjének következő három területét ismerték el: az Epernay-i Avenue de Champagne út, ahol a nagy pezsgőházak és pincészetek központjai találhatóak; a Reims-i Saint-Nicaise domb, melynek különleges ókori és középkori földalatti barlangjait erjesztéshez és tárolásra használják; az Epernay környéki történelmi borvidék, köztük Hautvillers. Ezen környék apátságában élt Dom Pérignon szerzetes is, akiről a híres pezsgőt nevezték el.

Epernay-i Avenue de Champagne út

A lakosok szerint ez a világ legdrágább útja, hiszen több száz millió üveg pezsgőt tárolnak itt, beleértve Mercier, De Castellane és Moet et Chandon palackokat is.

Természetesen szerveznek utakat is le, a pincékbe, ahol meg is lehet kóstolni a pezsgőket. 

Tartomány:Grand Est
Település:Épernay
Cím:Avenue de Champagne
GPS: 49° 2′ 25.278″, 3° 58′ 25.07232″

Régióválasztó

arrow_upward