» Franciaország

» Franciaország » Bretagne » Bretagne


Értékeld Te is:

Válogatás a kihagyhatatlan városokból, természeti csodákból és egyéb látnivalókból.


A RÓZSASZÍN GRÁNITPART

Bretagne, Tengerpart, Sziklák, Strand, Manche

A szuggesztív rózsaszín gránit sziklaalakzatok több mint 30 km hosszan szegélyezik az északi partot Bréhat-tól Tréburdenig. Finom homokos strandok, csendes öblök és part menti szigetek, köztük a Perros-Guirec előtti Sept-Îles Nemzeti Természetvédelmi Terület is különleges látnivaló.

A 19.században csempészek birodalma volt a terület köszönhetően a Napóleon által elrendelt kontinentális zárlatnak. Az 1806-os dekrétum válasz volt a britek részéről Franciaország egész északi tengerpartjára kimondott blokádra. Mivel így a brit kereskedelmet az európai kontinensről kizárták, a termékek csak csempészek útján jutottak el Európába. Ploumanac’h-ban a 4 km hosszú csempészutat ma a turisták látogatják a bizarr gránitkolosszusok között.

Nyáron hajókirándulást tehetünk a közeli Sept-Iles szigetcsoporthoz, amely tengeri madarak szentélye, menedéket ad többek között olyan gyönyörű madaraknak mint a lunda és az albatrosz.

A hely népszerűségét főleg a fiatal lányok körében fokozza egy érdekes legenda, amely szerint, aki a parton található Saint Guirec szobrának orrába tűt szúr, az még abban az évben férjhez fog menni.



Tartomány:Bretagne
Település:Saint-Malo
GPS: 48° 38′ 43.63008″, -2° 0′ 55.5048″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward