» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Délnyugat-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:A diákváros festőien terül el az Avon folyó partján Délnyugat-Angliában, és a konzervatív és a kreatív sikeres keverékével inspirál.

Ikonikus a Clifton függőhíd, amely 75 méterrel ível át az Avon felett az azonos nevű előkelő negyedből. A Brunel által tervezett lánchidat világszerte számtalanszor lemásolták. A legjobb kilátás a hídra és a szurdokra a Clifton Observatoryból nyílik.

A város nyugati részén található Bristol történelmi része az egyetem és a katedrális egyes részeivel. Az egykori kikötő területén, a Harbourside-on két érdekes múzeum, a We The Curious és az M Shed, valamint számos étterem és bár található. Napsütéses időben érdemes hajókirándulást tenni a város csatornáin az ipari műemlékek és színes lakóhajók mellett.

Banksy Bristolban

Bristol azonban világszerte különösen híres egy olyan lakosáról, akinek a polgári nevét még a városban is csak nagyon kevesen ismerik: Banksy. Az utcai művész 1974-ben született Bristolban, és nyomot hagyott szülővárosán. Számos műve ma is megtalálható Bristolban. Banksy révén Bristol dinamikus street art várossá fejlődött, számos lenyűgöző falfestménnyel. A legjobb módja annak, hogy felfedezze őket és történelmüket, ha részt vesz egy túrán.Tartomány:Délnyugat-Anglia
Cím:Bristol
GPS: 51° 28′ 15.28014″, -2° 34′ 44.52024″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward