» Belgium

» Belgium » Brüsszel


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Brüsszel jól ismert az ételeiről. Amit mindenképpen ki kell próbálni: a moules-frites, a gofri (gaufres), a csokoládé, a sült krumpli és a sör.

Moules-frites

A moules-frites vagy moules et frites egy Belgiumból származó kagylóból és sültkrumpliból álló főétel. Belgium nemzeti ételének tartják.

Valószínű, hogy eredetileg a flamand partok környékén fogyasztott népszerű és olcsó étel, a kagyló és a sült burgonya kombinálásával jött létre, amelyet télen, amikor nem volt hal vagy más étel, gyakran fogyasztottak az országban.

Belgiumban évente átlagosan 25-30 tonna moules-frites-t fogyasztanak. A Belgiumban elfogyasztott kagyló nagy része a közeli hollandiai Zeeland kagylófarmjairól származik.

A kagyló adagja általában személyenként egy kilogramm. A moules-t és a frites-t általában külön tálalják, hogy a sült krumpli ne ázzon el a mártásban. Gyakran a moules-t a főzéshez használt serpenyőben tálalják.

Kalóriát tekintve egy liter kagyló adagja 150 gramm sült krumplival együtt 500-600 kilokalóriát tartalmaz, amelyhez hozzá kell adni a kísérő majonéz (vagy más szósz) kalóriatartalmát.

Tartomány:Brüsszel
Település:Brüsszel
GPS: 50° 50′ 47.60628″, 4° 21′ 6.1092″

Még nem érkezett hozzászólás!