» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Ringstraßén található neogótikus épület hálából épült - egy Ferenc József császár ellen elkövetett sikertelen merénylet emlékére.

Eredetileg azzal a céllal épült, hogy a monarchia minden népe otthont találjon benne, s némileg ma is őrzi nemzetközi jellegét, a helybeliek mellett az angol nyelvű és az indiai hívők közössége is használja. Emellett minden vasárnap 11.15 órakor több nyelven tartanak szentmisét.

Minimúzeum a Votivkirchében

A liturgikus eszközöktől az építészeti maketten át az "antwerpeni passió oltárképig": a Votivkirche magaslati oratóriumában elhelyezett 170 négyzetméteres kis múzeum a bécsi neogótikus templom történetét követi nyomon.

Az új az oltár felett található, egy olyan területen, amely korábban csak a császári család számára volt hozzáférhető.

A kiállított tárgyak skálája az értékes liturgikus tárgyaktól kezdve a második világháborúban elpusztult ólomüveg ablakok eredeti tervrajzain át Ferstel templommodelljéig és az általa tervezett csodálatos monstranciáig terjed.

A gyűjtemény legrégebbi darabját a historizmus világával állítják szembe: az "antwerpeni passióoltárt", amely a 15. század közepén készült Antwerpenben és Brüsszelben.

Eredetileg I. Ferenc József császár szerezte meg az Ambras-kastélyban található Kunst- und Wunderkammer számára, de a bécsi érsek kérésére a Votivkirchébe került.

Az állandó kiállítás mellett a jövőben különleges kiállításokat is rendeznek a kis múzeumi teremben.

A múzeum a Votivkirchében, keddtől péntekig 15.30-17.30-ig, szombaton 10-től délig van nyitva. Belépő 8 euró. Jelenleg előzetes foglalás szükséges a office@votivkirche.at címen.

Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Votivkirche
GPS: 48° 12′ 55.49274″, 16° 21′ 32.89828″

Még nem érkezett hozzászólás!