» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Alsó-Ausztriában 22 természeti park található: a lápoktól a hegyekig, a folyóktól egészen a romokig.


Az alsó-ausztriai természeti parkok tájegységei különböző védettséget élveznek és a régió legszebb részeit prezentálják: Waldviertelben a magas lápokat és mozgó köveket, Weinviertelben a száraz legelőket, Mostviertelben az Elő-Alpok hegycsúcsait, a termálrégió változatosságait és a Bécsi erdőt.

Naturpark Blockheide, Gmünd

A térség jellemző kőzete a gránit, amely a Gmünd mellett található Blockheide Természetvédelmi Parkban kolosszális "mozgó kövek" (szabadon álló, egymáson fekvő gránittömbök) formájában mutatkozik meg. Egész évben nyitva tart, kilátótorony ápr. közepétől-okt. közepéig.

Naturpark Geras

Naturpark Purkersdorf részletek

Naturpark Heidenreichsteiner Moor

Naturpark Hohe Wand részletek

Naturpark Hochmoor Schrems

Naturpark Leiser Berge

A Burgenland és Alsó-Ausztria tartományokon átívelő natúrpark az Alpokalja és a pannon síkság egymásba kapcsolódó vidékén fekszik. Régészeti leletek, műemlékek és a régi, viharos időket felidéző egyéb tárgyi eszközök tanúskodnak a Lánzséri-hegység (Landseer Berge) történelmi jelentőségéről. Lánzsér várát Közép-Európa egyik legnagyobb erődítményeként tartották számon, romjai a denevérek számára biztosítanak kedvező nyári és téli szálláshelyet.

Ökológiai szempontból különösen értékes az idős bükk- és fenyőerdő borította Kleiner Pauliberg bazaltkúpja, valamint a Heidriegel hegy savanyú talaján kialakult természet-közeli állapotú tölgyes és lucfenyves. A Pauliberg Ausztria "legfiatalabb" kialudt vulkánja, ahol természetes üveg és kerámia is előfordul. A Blumau és Karl között fekvő, természetes állapotában meghagyott Répce-völgy lenyűgöző látványt nyújt szórvány gyümölcsöseivel, nedves rétjeivel, a Karl közelében fekvő ősbükkel és "harcmezővel". A változatos tájon számos (részben GPS-alapú) gyalogos, valamint kerékpáros és hegyi-kerékpáros útvonal vezet át.

Kulturális látnivalók (Lánzsér várromja, a Mida Huber Emlékház, a Helytörténeti Múzeum, a kobersdorfi vár, "A természet nyomában" élménymúzeum) és tanösvények (őstörténeti, madárismereti, kőzettani múzeum) sora várja a látogatókat. Emellett a natúrpark jó néhány szakvezetéssel is egybekötött programot kínál, amelyek a Lánzséri-hegység természeti értékeit hivatottak bemutatni élménygazdag formában. Ezek elsősorban a natúrpark élővilágát, kultúráját és történelmét bemutató túrák ("A kelták nyomában", "Expedíció Lánzsér várromjához", "Csillagtúra", "Denevér-aréna").

Naturpark Sparbach

Naturpark Buchenberg

Közvetlenül Waidhofen / Ybbs mellet terül el a Buchenberg Természetvédelmi Park. Ebben a csodaországban "Ossi erdészeti haza" várja a kalandvágyó gyerekeket! Kalandjátszótér, indián falu, óriás földcsuszamlások, földalatti róka és nyestkutya-ház és erdészeti oktatók által vezetett kalandtúrák gondoskodnak az izgalmas napról a Buchenberg erdei iskolában.

Nationalpark Donau-Auen (részletek)

Nationalpark Thayatal (részletek)

Naturpark Schwarzau

Naturpark Falkenstein - Schwarzau

Naturpark Eisenwurzen (részletek)

Naturpark Ötscher Tormäuer

Az Annabergen keresztül a stájer Mariazellbe vezető régi zarándokúttól nyugatra található a Ötscher-Tormäuer természeti park, a gyönyörű és érintetlen természetvédelmi terület. 172 négyzetkilométeren -ez nagyjából Liechtenstein alapterületének felel meg- olyan kedvelt kirándulóhelyek találhatóak, mint az Erlaufsee, a Mira-, Treffling-, Lassing- és Schleier-vízesés. Titokzatos világok felfedezésére csábítanak a barlangok is: az Ötscher-cseppkőbarlang, valamint a Taubenloch és a Geldloch barlangok. A természeti park kiválóan alkalmas túrázásra, hegyi kerékpározásra, vagy vadvízi evezésre. Az Ötschergräbenen átvezető útvonalat Ausztria legszebb túraútvonalává választották. Különösen romantikus körülmények között ismerhetjük meg a lenyűgöző természeti és hegyvidéki tájat a keskeny nyomtávú Mariazellerbahn kisvasúttal. (részletek)Tartomány:Niederösterreich
GPS: 48° 6′ 29.0772″, 15° 48′ 17.84088″
Honlap: http://www.naturparkenoe.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward