» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Murau


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A téli hónapokban a Murau régió igazi hóparadicsommá változik. Az egész család változatos napokat tölthet a szabadban síeléssel, snowboardozással és szánkózással. A nyüzsgéstől távol, síelés, téli túrázás vagy sífutás közben élvezheti a varázslatos fehér tájat.


 

Alternatív téli sportok

A Murau régióban a vendégek ugyanúgy élvezhetik az alpesi hegyoldalak nyújtotta élményeket, mint a völgyek szelíd téli csöndjét. A hegyek és a völgyek különleges kombinációja teszi a Murau régiót igazán egyedivé, ahol az alternatív téli sportok széles választéka várja a vendégeket.

Legyen szó sífutásról, biatlonról, hótalpas túrázásról, sítúrázásról, szánkózásról, korcsolyázásról vagy jégtekézésről és 3D-s íjászpályákról, itt mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Sífutás

A Murau régió sífutópályáin nemcsak a testünket tehetjük próbára, hanem az elmét is pihenő üzemmódba helyezhetjük. A régióban nem kevesebb, mint 21 sífutópálya várja az északi sportág szerelmeseit és kínál összesen 180 kilométernyi sífutóélményt. Négy sífutópálya ráadásul kiérdemelte a stájer sífutópálya védjegyet is. A Murau régió hóbiztos fekvésének köszönhetően már novembertől ideális feltételeket kínál az északi sportokhoz.

Legyen szó a Laßnitz és St. Lambrecht között található Weirerteich sífutóközpontról, a stájerországi Laßnitzban található Dorfloipe sífutópályáról vagy a Kreischbergen található Preberseerloipéról és a magaslati sífutópályáról: a sípályakínálat kiterjedt és sokoldalú. A hóágyúzott és tökéletesen karbantartott sífutópályák mellett a Murau régió természetes hóval borított pályákat is kínál. Ez utóbbiak ingyenesen használhatók és ideális feltételeket kínálnak a kezdőknek. A St. Lorenz golfpályánál, a Stadl an der Mur előtt, a Rantenben, illetve a Karchau/Zeutschach közelében található körpályák a sífutók nagy kedvencei közé tartoznak. A Murau élményrégió rendelkezik a stájer sífutó védjeggyel és már 20 éve kiváló téli élményekkel, valamint a legjobb minőségű sífutópályákkal várja a sportág kedvelőit. A sífutópályák közül több is elnyerte a stájer sífutópálya védjegyet.

Korcsolyázás

A korcsolyázás télen igazi bennfentes tippnek számít a Murau régióban. Akár egy jégpályán, akár egy természetes tó befagyott jegén: a 22 korcsolyapálya egyiként mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb körülményeket.

Igazán különleges téli kikapcsolódásnak számít a Murau régióban a jégtekézés és a 3D-s íjászpálya.

Szánkózás

A biztonságos szánkópályák vidám téli szórakozást kínálnak az egész családnak, valamint a pároknak, a baráti társaságoknak és az iskolai osztályoknak egyaránt.

Nocky Flitzer alpesi hullámvasút

A Turracher Höhe látványos szánkópályája gyors kanyarokat, izgalmas fordulókat, hullámpályákat és ugratókat kínál. A Nocky Flitzer 1,6 kilométer hosszú pályája izgalmas és mindenképpen megér egy látogatást. A Panorama hegyállomásról (2000 m) induló egész éves bobpálya a Turrachi-tóra néző, illatos fenyőerdőn keresztül vezet. A célállomás a Turracher Höhe (1763 m). A legjobb az alpesi hullámvasútban, hogy télen és nyáron is használható.

Természetes szánkópálya: Grebenzen – St. Lambrecht

A Zirbitzkogel Grebenzen Natúrparkban egy másik lélegzetelállító szánkópálya is várja az üdülővendégeket, ahol a biztonság szintén kiemelten fontos: a 4,5 km hosszú természetes szánkópálya a Grebenzenhaustól vezet a Grebenzen lábához, és minden korosztály számára önfeledt élményeket kínál. A szánkópálya minden különösebb erőfeszítés nélkül, egy ülőfelvonóval érhető el. 

Hegyre felszánkózás a Zirbitzkogel-Grebenzen Natúrparkban

A Murau régióban található Zirbitzkogel Grebenzen Natúrpark érintetlen természeti környezete tökéletes célpont egy kiránduláshoz, beleértve egy sajátos módját a szánkózásnak, mindenféle megerőltetés nélkül. A hegyre felszánkózásnál a szánkózókat egy csákányos lift viszi fel kényelmesen a hegyre. A hegyre felszánkózáshoz átalakították a szánkókat, hogy még biztonságosabbak legyenek, és a Tonnerhütténél várják a szánkózni vágyókat:

  • 4 szánkópálya 1000 és 1500 m hosszúságban,
  • csákányos felvonó, amely visszaviszi a vendégeket a szánkópálya kiindulópontjához,
  • nyitvatartás: 9.30–16.00 óráig,
  • szánkóbérlés a Tonnerhütténél.

Meghatározott időpontokban éjszaka is lehetőség nyílik a hegyre felszánkózásra.

Szánkózás a Lachtalban

Friss hóval a szánkó talpa alatt, jó hangulatban csúszhatnak le a vendégek a Lachtalban található Hirzmann Almról a völgybe – akár sötétedés után is.

A kivilágított, másfél kilométer hosszú természetes szánkópálya gyalogosan és szánkótaxival egyaránt megközelíthető.

Sítúrák 8 hegyen

A Murau régió számos hófödte hegycsúccsal várja a sítúrázás szerelmeseit: a Frauenalpe, a Turracher Höhe, a Zirbitzkogel, a Preber, a Lachtal és a régió további hegycsúcsai számtalan útvonalat kínálnak a kezdőknek szánt könnyű túráktól az ambiciózus útvonalakig. A régió emellett igazi off-piste eldorádónak is számít, ahol a tömegektől távol síelhetünk a természetes porhóban.

Legyen szó egy hótalpas túrázásról a stájerországi Krakauban, egy csoportos túrázásról a Zirbitzkogel Grebenzen Natúrparkban, a Frauenalpén vagy a Lachtalban: ez a téli sport kevés felszerelést igényel és önfeledt téli élményeket garantál. A Murau régióban az üdülővendégek lehetőségek széles skálájából válogathatnak a mélyhóban történő hótalpas túrázáshoz: a kínálat a kényelmes túrázóknak szóló könnyű túráktól kezdve közepesen nehéz, de kezdőknek is ideális túrákon át a kihívást jelentő, sportos túrákig terjed.

A régióban tapasztalt túravezetők kínálnak naponta vezetett hótalpas és téli túrákat. A szakértő kíséretnek köszönhetően gyorsan elsajátíthatjuk, hogyan kell modern hócipőkkel mozogni a mély hóban – ami egyébként egy évszázadok óta használt technika.

Téli erdei séta

Alig kivehető ösvény kanyarog a hóborította cirbolya- és vörösfenyők között. Csak a hóban lévő lábnyomok mutatják az utat a tisztás felé, ami mozdulatlanul fekszik az erdőben. Hópelyhek szállingóznak az égből és a hó hangosan ropog a meleg túracipő alatt. Az egész olyan, mint egy téli tündérmese.

Vannak csodás, világló éjek,

mely ezüsttel mindent befed…

(Rainer Maria Rilke)

Ausztria egyik erdőkben leggazdagabb vidéke télen olyan varázslatos hellyé alakul át, ahol nemcsak a fantázia és a költészet szárnyalhat. Rainer Maria Rilke kétségtelenül megfelelő inspirációra lelt volna Murauban. Egy téli séta a hóborította muraui erdőkben igazi életelixír a testnek és a léleknek egyaránt. Szerénységével és egyszerűségével a muraui erdő télen maga a földi paradicsom, amely csendes élményeivel és természeti szépségével lenyűgözi a kirándulókat.

A Neumarkt, Oberwölz és Murau között elterülő régióban tett téli erdei sétán képzett túravezetőkkel indulhatunk útnak a hóborította vörösfenyőkkel, cirbolyafenyőkkel és erdei fenyőkkel szegélyezett túraösvényeken. A puha hótakaró elnyom minden hangos zajt és megőrzi az őzek, mezei nyulak és társaik nyomát.

Télen a természet megpihen és csodálatos dolgokat tár fel, valamint az is nagyszerűen felfedezhető, milyen trükköket vetnek be a növények és állatok, hogy dacoljanak a kinti fagyos hőmérséklettel. A bogarak és más rovarok, amelyek téli álmot alszanak, a madarak, amelyek összebújnak, ha nagyon hideg van, a rókák, amelyek vastag téli bundájukkal egerekre vadásznak, amelyek egész télen aktívak.

Aki részt vesz egy vezetett téli erdei sétán a Murau régióban, csodálatos dolgokat tudhat meg a régió növény- és állatvilágáról, miközben tudatosan közelít a természeti értékekhez. 



Tartomány:Steiermark
Település:Murau
GPS: 47° 7′ 10.49754″, 14° 13′ 31.81642″
Honlap: https://www.regionmurau.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward