» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Karintiában szánkózás mellett jódlizni is megtanulhatunk.

Weissensee, Naggler Alm

A Naggler Almon található szánkópálya csaknem 5 km hosszú. 4 üléses libegővel juthatunk fel a indulóhelyhez (1.324 m). Innen csodálatos kilátás nyílik a Weissenseere és a Karintiai Alpokra. A Naggler Alm fogadóban pedig még jódlizni is megtanulhatnak a vállalkozó szelleműek. Itt igazi karintiai házi specialitásokat is kínálnak, amelyeket minőségi, helyi biotermékekből állítanak elő.

Skigebiet Dreiländereck

Az arnoldsteini 8,4 km hosszú szánkópálya romantikus erdei úton vezet le a völgybe. A pálya tetejére kényelmesen, a DreiländerJet kabinos felvonóval juthatunk fel. Szánkó kölcsönzés a völgyállomáson.

Bad Kleinkirchheim

Szánkópálya Kaiserburgbahn kabinos felvonó középállmásától (1370 m) a völgybe.

Katschberg/Rennweg

A Katschberg/Rennweg régióban, a Gamskogel menedékháznál bérelhetőek szánkók, amellyel a családok a közösen elköltött ízletes uzsonna után egy 1,5 kilométer hosszú kivilágított szánkópályán át csúszhatnak le a Katschberghöhére.

Dobratsch Natúrpark

A bátrabbak a Villachnál található Dobratsch Natúrparkban a szánkó helyett választhatnak bobot is.

Szánkózás a Lieser-Maltatal régióban

Karintia leghosszabb természetes szánkópályája a Sonnalm Stubecken található. A kiindulópont 1700 méteres magasságban található. A természetes szánkópálya a kis történelmi város, Gmünd napfényes hegyéről 8 kilométer hosszan kanyarog vissza a völgybe. Az indulóállomáshoz gyalog vagy szánkótaxival juthatunk fel. A 4 kilométeres sípályán való szánkózásra csak a hegycsúcsra történő szánkótaxival nyílik lehetőség. Fentről aztán sílécen vagy szánkóval száguldhatunk vissza a völgybe.

Mallnitz

A Mallnitz-Jamnigalm szánkópálya (3,5 kilométer) Karintia egyik leghosszabb kivilágított szánkópályája. A Jamnigalmhoz vezető bekötőút télen csodálatos szánkópályaként szolgál. Az utat ebben az időszakban lezárják a közúti forgalom elől, csak sítúra- és szánkótaxival lehet behajtani.

Nassfeld-Hermagor

Szánkózás éjjel-nappal: Nassfeld-Hermagor régióban 5 szánkópálya közül választhatunk. A dombtetőre vezető úton a szánkózni vágyók egy kellemes sétával hangolódhatnak rá a rájuk váró élményekre. Szánkókölcsönzési lehetőséget a pályák bejáratánál biztosítanak.

Tartomány:Karintia
GPS: 46° 43′ 1.43004″, 13° 17′ 41.07674″

Még nem érkezett hozzászólás!