» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Salzburg város négy heggyel büszkélkedik. A Mönchsberg, a Kapuzinerberg, a Nonnberg és a Rainberg főleg nyáron kellemes sétára invitálnak.

MÖNCHSBERG

Három gyorslift visz föl Salzburg legszebb kilátóteraszára, egyben a Mönchsbergen álló Modern Múzeumhoz. A völgyállomás 425 méteres, a hegyi állomás 485 méteres magasságban van, az útvonal hossza 60 méter. A Mönchsberg sziklafalában található a Mönchsberg-felvonó bejárata. A lift Salzburg egyik legszebb kilátóhelyére, a Mönchsberg-teraszra visz fel.

GAISBEG

A Gaisberg Salzburg kedvenc hegye. A város területének legmagasabb pontjaként közkedvelt a szabadidejüket sportolással, túrázással szívesen eltöltők, illetve a természetet kedvelők körében.

UNTERSBERG

A Berchtesgadeni Alpok északi nyúlványaként Salzburg város déli határában található a markáns, mondákkal övezett Untersberg. A hegy a városlakók körében kedvelt pihenőhely, melynek csúcsáról nemcsak csodálatos kilátás nyílik, hanem a túrázók és a nap szerelmeseinek paradicsoma is, télen pedig a síelőké.

Az 1853 m magas hegyre az Untersbergi gondolás felvonóval lehet felmenni.

Különleges panoráma, étterem a hegycsúcson. Völgyállomás: 456 m, hegyi állomás: 1776 m, szintkülönbség: 1320 m. 2 kabin közlekedik, befogadóképességük 50 fő, menetidő kb. 10 perc. 

Menetjegyárak 2017-ben:

Hegy- és völgymenet nyáron: felnőttek 23,50 euró, gyerekek (6-14 é.) - csak az 1. gyerek 11,50 euró – minden további gyerek ingyen Diákok (26 é. korig, igazolvánnyal). Salzburg kártya: egyszeri ingyenes belépés és gyors bejutás, a pénztárnál nem kell sorba állni

Hegymenet nyáron: felnőttek 15 euró, gyerekek (6-14 é.) - csak az 1. gyerek 9 euró - minden további gyerek ingyen Diákok (26 é. korig, igazolvánnyal). Salzburg kártya: egyszeri ingyenes belépés és gyors bejutás, a pénztárnál nem kell sorba állni

Völgymenet (nyáron és télen): felnőttek 13,50 euró, gyerekek (6-14 é.) 7,50 euró - minden további gyerek ingyen Diákok (26 é. korig, igazolvánnyal). Salzburg kártya: egyszeri ingyenes belépés és gyors bejutás, a pénztárnál nem kell sorba állni

Tartomány:Salzburg
Település:Salzburg

Még nem érkezett hozzászólás!