» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Rauris-völgy a Hohe Tauern Nemzeti Park területén fekszik, ezért a teljesen érintetlen természetben szabadon szaladgáló mormotákkal is találkozhatunk.

Rauris a Rauris-völgy 30 km hosszú Rauris-völgyben fekszik. A völgyet gyakran nevezik az Alpok arany völgyének vagy a Hohe Tauern Nemzeti Park ékkövének. Több mint 295 km kiválóan jelzett túraútvonallal a Rauris völgy egyike a legélménydúsabb kirándulóhelyeknek. Nyáron 40 alpesi legelő és vendégház üzemel. Nagyon kedveltek a tematikus túrautak, pl. a Tauerngold élménytúra, a gleccsernéző ösvény, az ásványkereső kirándulások. A gyerekeknek sem fognak unatkozni: állatsimogatók és játszóterek, egy élményfürdő 50 csúszdával, Bucheben Vadaspark, aranymosóhelyek várják őket.

HOCHALMBAHNEN FELVONÓ

Völgyállomás: Rauris

Középállomás: Heimalm

erdei tanösvény

Heimalm aranymosó hely. A Hochalmbahn felvonó középállomásánál, 1.480 m magasban található a Heimalm alpesi legelő, ahol garantált aranylelet várja a próbálkozókat. Látványosság az automata aranymosó berendezés, amely is segítségére lehet a türelmetlen aranymosóknak.

A Heimalm a felvonó völgyállomásától gyalog is megközelíthető.

Hegyállomás: 1.700, "Hochalm élményhegy"

Szirti sasok, szakállas saskeselyűk, fakó keselyűk. Az alpesi ragadozómadarak visszatelepítése és védelme a nemzeti park legfontosabb célkitűzései közé tartozik. Az 1780 méter magasan fekvő Rauriser Hochalm alpesi legelőn ragadozómadár-bemutatón vehetünk részt, és közvetlen közelről láthatunk baglyokat és ragadozó madarakat. Ha az időjárás engedi, nyáron minden nap van bemutató. A Hochalmra a turistautak és a pompás kilátás miatt is érdemes fölmenni.

ásvány tanösvény

Sétaút a hegyről a völgybe. Menetidő kb. 2-2,5 óra.

Gyalog is lejuthatunk kb. 2-2,5 óra alatt a hegyről.

KALANDOK RAURISBAN

Vadászíjászat pálya (részletek)

Raurisi őserdő (részletek)

Aranymosás (részletek)

Bucheben Vadaspark (részletek)

Látogatás sörfőzdében (részletek)

Tanösvények, túrautak (részletek)

Élményfürdő 50 csúszdával (részletek)

Tartomány:Salzburg
Település:Rauris
Cím:5661 Rauris, Liftweg 2
GPS: 47° 13′ 25.4901″, 12° 59′ 28.29415″
Honlap: http://www.hochalmbahnen.at

Még nem érkezett hozzászólás!