» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Graz

Österreichisches Freilichtmuseum Stübing


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Mura folyó egy 2 km hosszú, idilli fekvésű oldalvölgyében, Graztól mintegy 15 kilométerre északra, erdőkkel, mezőkkel és szántóföldekkel körülölelve 100 eredeti parasztház található Ausztria különböző tartományaiból.

Az Osztrák Szabadtéri Múzeumot 1962-ben alapították Stübingben, amely ma Európa nagy, központi szabadtéri múzeumai közé tartozik.

Az Osztrák Szabadtéri Múzeum egy kellemes, pihentető sétára csábít. Itt megismerkedhetünk Burgenland pannóniai épületeivel, a dél-keleti Alpok egyedülálló füstölőkonyhás házaival, a Duna-medence kőépületeivel, Salzburg és Tirol hagyományőrző alpesi parasztházaival vagy a Bregenzi-erdő alpesi gazdaságaival. A szabadtéri múzeumban egyedülálló és szemléletes módon közvetlenül összehasonlíthatóak az ország legkülönbözőbb kultúrtérségei.

A keletről nyugatra való túrázás közben, amely az érdeklődéshez mérten 2-től 8 óráig is tarthat, a vendégek találkozhatnak még történelmi vegyeskereskedéssel, ahol papírhéjú mandulát lehet kapni, valamint régi iskolával, fegyvertárral és tűzoltóautóval, melyek mind-mind egy eltűnt kultúra emlékei.

Különleges figyelemnek örvendenek a paraszti kertek, amelyek a paraszti gazdaságok nélkülözhetetlen alkotóelemei voltak. Egy gyógynövény tankert segít, hogy a mára már feledésbe merült, de ismét keresetté vált gyógynövényeket és fűszereket újra felfedezhessük, emellett bepillantást nyerhetünk a paraszti gazdaságok szívós életvitelébe is.

Az időjárástól függően a paraszti életben maradáshoz nélkülözhetetlen gabonafajtákkal találkozhatunk a földeken, amelyeket a megfelelő időpontban hagyományos módon, kaszával és sarlóval aratnak le. A réteken és legelőkön pedig háziállatok, többek között kecskék, juhok stb. legelésznek. A látogatók megfigyelhetik a múzeumban dolgozó kézműveseket, amint kenyeret sütnek, szalmatetőt fednek és kerítést készítenek.

Akik szeretnék megismerni az egyes parasztházak történetét, azoknak hozzáértő idegenvezetések állnak a rendelkezésükre.

A gyermekeknek különösen izgalmas programot jelent a völgyben élő állatok megismerése, valamint a számtalan élményrészleg.

A szabadtéri múzeum majd 2 km hosszú, ezért 2-3 óra alatt lehet bejárni.

Tartomány:Steiermark
Település:Stübing
Cím:8114 Stübing, Enzenbach 32
GPS: 47° 9′ 30.3827″, 15° 18′ 55.643″
Honlap: http://www.freilichtmuseum.at

Még nem érkezett hozzászólás!